Uppsala universitet söker Upphandlingschef

Uppsala universitet, Avdelningen för ekonomi och upphandling

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Universitetet upphandlar varor och tjänster för ca 1,3 Mdr per år och upphandlingarna spänner över ett brett område bl.a. tjänster kopplade till olika verksamhetsområden, IT-upphandlingar, resor, konsulttjänster och inte minst forskningsutrustning och vetenskapliga instrument.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling (AEU) är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fyra enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har 21 medarbetare. Vi söker nu en upphandlingschef.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill leda, utveckla och samordna arbetet vid enheten tillsammans med dina medarbetare. Du har fokus på goda affärer med hög affärsmässighet inom ramen för upphandlingslagstiftningen. Som upphandlingschef har du ansvar för enhetens personal och ekonomi och är direkt underställd ekonomidirektören. Rollen omfattar att ansvara för upphandling avseende universitetets anskaffning av varor och tjänster samt även att, på en övergripande nivå, ge stöd i upphandlingsfrågor och samordna dessa såväl internt som externt. I enhetens uppdrag innefattas även underhåll och förvaltning av universitetets e-handel och distribution av universitetets programvarulicenser.

Du kommer bidra till att säkerställa att upphandling och inköp för Uppsala universitet präglas av kompetens, effektivitet och rättssäkerhet.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och verkar därigenom för hela avdelningens utveckling. Med ditt gedigna kunnande och din coachande ledarstil, kommer du att bidra till att utveckla befintliga arbetssätt och processer samt att driva strategiskt arbete inom upphandlingsområdet.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har väl vitsordad dokumenterad erfarenhet av arbetsledning samt relevant akademisk examen, företrädesvis inom ekonomi, juridik alternativt motsvarande utbildning och kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har lång erfarenhet av operativt och strategiskt upphandlingsarbete samt dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt utvecklingsarbete av verksamhet såväl självständigt som i grupp. Ditt ledarskap främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara. Som ledare följer du upp, återkopplar och ger dina medarbetare stöd och möjligheter till utveckling.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom god organisationsförmåga och att du är strukturerad. Du har en mycket god samarbetsförmåga, är kommunikativ och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt

Det är meriterande med tidigare erfarenhet från statlig myndighet, av liknande arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor och komplex organisation.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Hanna Mörtberg, hanna.mortberg@uadm.uu.se, redovisningschef vid Avdelningen för ekonomi och upphandling

Välkommen med din ansökan senast den 13 januari 2019, UFV-PA 2018/4128.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Löneform: Fast Lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort:Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/4128
Facklig företrädare:
Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 33 15
Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 14 85
Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 62 51

Sista ansökningsdag 2019-01-13


Sista ansökningsdag
2019-01-13

Referensnummer
2018/4128

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *