Uppsala universitet söker Upphandlingssamordnare

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fyra enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har 21 medarbetare. Vi söker nu en upphandlingssamordnare

Arbetsuppgifter: Som upphandlingssamordnare ska du leda och samordna det operativa upphandlingsarbetet genom att bl a utveckla och upprätthålla goda strukturer och arbetsrutiner, samt genom att stödja enhetens upphandlare.

Upphandlingschefen är enhetens chef och har det övergripande ansvaret inklusive ansvaret för personal och ekonomi på enheten. Som samordnare ska du stötta upphandlingschefen i att utveckla verksamheten och du ingår därför i enhetens ledningsgrupp.

Du arbetar också strategiskt med, framförallt universitetets ramavtal, och ansvarar, tillsammans med bl a inköpssamordnare och ansvarig upphandlare, för att dessa implementeras i universitetets e-handelslösning. Du samarbetar i din roll även med exempelvis inköpare och avtalscontroller.

Du genomför även i viss mån egna upphandlingar, i huvudsak av forskningsutrustning och ramavtal.

Kvalifikationskrav: Du har relevant akademisk examen , företrädesvis inom ekonomi, juridik, eller teknikområdet alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har stor erfarenhet av operativt och strategiskt upphandlingsarbete. God förmåga att kunna utforma underlag på både svenska och engelska krävs, då universitet till stor del bedriver gränsöverskridande handel.

Personliga egenskaper: I din roll som upphandlingssamordnare arbetar du pedagogiskt och lyhört och ger kontinuerlig feedback. Du trivs i den konsultativa rollen och med att utbilda samt har god förmåga att knyta kontakter och bygga långsiktiga relationer.

Du trivs när du får arbeta med flera parallella projekt, drivs av att arbeta affärsmässigt och tilltalas av möjligheten att göra skillnad. Vidare ser du helheten, har en god analytisk förmåga och är lyhörd för verksamhetens behov. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, har ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att driva processer framåt.

Din sociala kompetens samt kommunikativa förmåga hjälper dig i ditt arbete och du visar på ledarskap genom att skapa engagemang och delaktighet.

Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer därför att läggas vid personliga egenskaper.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Erfarenhet av arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor organisation.

Låter det roligt och utmanande? Det är det! Varmt välkommen med din ansökan

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.
Tillträde: 2018-10-01 eller efter överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.
Anställningens omfattning: 100%.
Upplysningar om anställningarna lämnas av upphandlingschef Roger Himmelsköld 070-425 03 46.

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2018, UFV-PA 2018/2533


Sista ansökningsdag
2018-08-22

Referensnummer
UFV-PA 2018/2533

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Snarast, enligt överenskommelse

Ort
Uppsala

Facklig företrädare

Ellena Papaioannou
Seko,
018-471 33 15

Suzanne Borén Andersson
TCO/ST
018-471 62 51

Per Sundman
Saco-rådet
018-471 14 85