Utveckla strategiskt läkemedelsinköp med oss!

 hhhhhhhhhhhhhhhh

SLL Upphandling söker en upphandlare/avtalscontroller inom läkemedelsområdet!

Är du kunnig inom läkemedelsområdet och vill prova en annan vinkel av strategiskt kommersiellt arbete inom Life Science? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Vill du vara med och utveckla arbetssätt och roller mot en position ’I framkant av affären’?

Om svaret är ja ska du arbeta hos oss!

Vårt uppdrag
SLL Upphandling är den avdelning inom Stockholms läns landsting som ansvarar för samordnad upphandling och avtalsutveckling. Arbetet på SLL Upphandling kännetecknas av stora affärer, stort ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. Vi är drygt 60 medarbetare på den centrala upphandlingsavdelningen.

Vi arbetar inom många områden för att täcka in landstingets alla behov. Just nu behöver vi en erfaren kollega till vårt läkemedelsteam.

Positionen är en förstärkning då delar av gruppen fått ett utökat uppdrag inom det nationella arbetet. Vår läkemedelsgrupp består av personer med olika bakgrund och erfarenhet som skapat ett mycket respekterat och framgångsrikt team. Vi söker nu dig som har erfarenhet från och bra förståelse för den svenska läkemedelsbranschen. Vi tror du har ett intresse av att utveckla affärer och att skapa framgångsrika samarbeten med marknadsaktörer.

Om tjänsten
Rollen som upphandlare och avtalscontroller är en strategisk roll, där du tar ansvar för en delkategori, arbetar fram strategier, genomför eller är stöd i anskaffningar samt följer upp och utvecklar avtal och leverantörsrelationer. Du får ett ansvar som leverantörsansvarig gentemot strategiska leverantörer. Arbetet bedrivs i nära samarbete med expertgrupper och beslutsfattare inom verksamheterna. Fokus i denna roll kommer att ligga på leverantörsuppföljning, marknadsanalys samt att omsätta detta i strategier och värdeprojekt där vi har en ambition att vara ledande i landet.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en bakgrund från och erfarenhet inom Life Science, gärna apoteks- eller läkemedelsbranschen. Det är en stor fördel om du förstår marknadsdynamiken och har erfarenhet kring hur rekvisitionsläkemedel anskaffas i Sverige.

Du har en relevant högskoleexamen eller specifik inköpsutbildning. Erfarenhet av kvalificerat inköps- eller upphandlingsarbete från offentlig- och/eller privat verksamhet är en merit. Andra intressanta erfarenheter kan vara att skriva och lämna anbud till offentlig verksamhet, kunskap om inköpsmetodik/kategoristyrning och kunskap om LOU (lagen om offentlig upphandling).

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, är nyfiken, kreativ och analytisk. Du bör ha lätt för att kunna hitta och analysera information och att omvandla detta till möjliga affärsmässiga upplägg. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt för att tala inför och koordinera experter och intressenter.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Sista ansökningsdag
 2018-03-13

Arbetsplats
Stockholm

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Kontakt
Jan Matsson
Enhetschef,
Vårdens Varor och Tjänster
073-668 16 88

Fackliga representanter
Vision
Heléne Söderholm
tfn 08-124 140 54

SACO
Gunilla Evanth
tfn 08-123 142 36

Referensnummer
151661