Varbergs kommun söker Upphandlare

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Nu söker vi en positiv och engagerad upphandlare till vår fantastiska avdelning för upphandling- och e-handel.

Arbetsuppgifter

Avdelning för upphandling- och e-handel i Varbergs kommun består idag av sex upphandlare, tre e-handelsutvecklare, en ½ avtalsanalytiker samt en avdelningschef/jurist. I Varberg har vi samtliga avtalsleverantörer anslutna till vårt e-handelssystem Visma proceedo och det är vi stolta över!

Då en av våra medarbetare har valt att gå vidare till nya utmaningar så vi söker nu dig som vill ha ett stimulerande och utmanande arbete där ena dagen inte är den andra lik och din delaktighet i olika uppdrag är nödvändigt. Avdelningen ansvarar för att självständigt upphandla de ramavtal kommunen behöver, men vi hjälper också våra förvaltningar och bolag med objektsupphandlingar i mån av tid. Utöver upphandlingar hjälper vi även till med att tolka avtal, hjälper till med leverantörskontakter, vi gör och hjälper till med förnyade konkurrensutsättningar, håller kurser mm. Vi möter dagligen nya utmaningar.

Tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen ska du även bidra till att utveckla upphandling och e-handel i Varbergs kommun.

Kvalifikationer

Du som har arbetat med upphandling inom offentlig sektor i några år men som fortfarande är nyfiken, social och tämligen prestigelös kommer att trivas bra hos oss. Du är trygg i din profession och arbetar effektivt, ofta självständigt och har förmågan att prioritera utan att ge avkall på noggrannheten.

Du har god kunskap om lagen om offentlig upphandling samt övriga lagar och regelverk som styr offentlig upphandling. Du får gärna vara ekonom eller jurist i botten. Vi gissar att du tänker brett, prioriterar med tanke och lätt hoppar mellan olika uppgifter. Förmodligen har du har god social kompetens som innebär att du har en förmåga att kunna kommunicera och samarbeta med många olika typer av människor och även att kunna läsa av vilket sammanhang du befinner dig i och kunna anpassa dig efter det. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet.

Du är intresserad samhällsfrågor och tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation. Förmågan att kunna leda upphandlingsprojekt och att kunna hantera flera parallella projekt är en förutsättning. Intresse för att skapa dokument med MS Word och Excel är ett plus samt vana att arbeta med systemstöd för upphandling såsom t ex Visma Tendsign.

Erfarenhet krävs.

Övrigt

Vi erbjuder dig både trevliga kollegor och spännande uppdrag, så du kan lugnt sluta läsa jobbannonser som denna för ett mer utmanande jobb kan du inte hitta.

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


Ansök senast
2018-05-27

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Kontaktperson
Laila Eklund
Upphandlingschef
0340-885 52
laila.eklund@varberg.se

Facklig företrädare
Vision
072-358 03 90