Västtrafik söker Trafikupphandlare

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

I nära samarbete med våra partners formar Västtrafik en kollektivtrafik med kunden i fokus. Vi gör det möjligt för invånarna att resa tillsammans till jobb, skola och fritidsaktiviteter och driver utvecklingen mot hållbart resande. Vi är helt enkelt en del av vardagen och framtiden. Västtrafiks drygt 900 linjer körs av partnerföretag som upphandlats i konkurrens. Vår bransch står inför flera stora förändringar som innebär nya och spännande utmaningar.  Var med oss i arbetet med att fördubbla det kollektiva resandet i Västra Götaland till år 2025.

Upphandlingsavdelningen består av nio personer som utvecklar avtal, driver och genomför upphandlingar samt projektleder etablering av trafikavtal.

Som trafikupphandlare ansvarar du för utveckling och framtagande av upphandlingsunderlag i linje mot våra uppsatta mål och strategier. Du är huvudprojektledare för trafikupphandlingar och ansvarar därmed för koordinering och samordning av upphandlingarna som vanligtvis drivs tillsammans med 2-3 delprojektledare. Du ansvarar för framtagande och föredragande av beslutsunderlag i styrgrupp. Vidare ingår det ansvar för anbudsmöten, förhandlingar och utvärdering av anbud. Omvärldsbevakning, deltagande i nationella forum för samverkan och ständig affärs- och avtalsutveckling är en annan viktig del.

Tjänsten är placerad i Göteborg.

Du har eftergymnasial utbildning inom relevant område samt erfarenhet från upphandlingsarbete och/eller anbudsarbete, gärna inom kollektivtrafik. Du har god vana av att projektleda komplexa projekt och vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetskalkylering och affärsutveckling.

Som person är du drivande, strukturerad, analytisk och noggrann med förmåga att arbeta målstyrt och affärsorienterat. Du skapar engagemang och har god samarbetsförmåga.

Vi vill att Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till jerrie.se senast den 28 januari. Om du har frågor välkommen att kontakta Maria Hörnestam, 076-338 76 46.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *