Vattenfall söker Public Bid Manager

Plats: Stockholm (Solna)
Sista ansökningsdag: 2018-09-22
Ref.-Nr: CU-00028

Vattenfall Business Sales Nordic söker en Public Bid Manager med ansvar för anbudsgivning till kunder inom offentlig sektor, i huvudsak inom området elhandel med tillhörande tjänster och energilösningar.

Kundsegmentet Property & Infrastructure Clients omfattar kunder inom fastigheter, infrastruktur och offentlig sektor, och är ett av Vattenfalls viktigaste tillväxtområden.

Huvuduppgifter och ansvarsområden
Som Public Bid Manager ansvarar du för att operativt bedriva anbudsarbetet för offentliga upphandlingar, och därigenom bidra till att skapa tillväxt och utveckling av kundgruppen utifrån vår försäljnings- och marknadsstrategi.

Du skapar våra anbud i koordination och samarbete med övriga interna kompetenscenter, och har en roll att leda och samordna arbetet kring de eventuella direkta utvecklingsfrågor och utmaningar som identifieras i förfrågningsunderlagen..

Du kommer att ha övergripande ansvar för att genomförda affärer implementeras enligt avtal och etableras för leverans och förvaltning i verksamheten. Du är delaktig i utveckla våra kundrelationer och följa upp att vi levererar det vi lovar.

Genom fördjupad analys av förfrågningsunderlag och anbudsutvärderingar, så bidrar du med din expertis till att identifiera behov och möjligheter till utvecklings- och förbättringsarbeten.
Rollen ger dig därmed stora möjligheter att bidra till att utveckla Vattenfalls försäljning och lönsamhet.

Som Public Bid Manager, Business Sales Nordic, behöver du följande kvalifikationer
Vi söker dig som har en stark drivkraft och en gedigen erfarenhet av att bedriva och utveckla operativt anbudsarbete vid offentliga upphandlingar. Du kan bygga relationer och arbetar målinriktat med att utveckla affärsmöjligheter. Som person är det viktigt att du:

 • Är väl insatt i regelverken kring offentlig upphandling
  • Har god kundkännedom och förståelse för kundens inköps- och upphandlingsprocess
  • Tänker kreativt och har en förståelse för hur kundkrav skapar affärsmöjligheter
  • Drivs av att utveckla processer, rutiner och arbetssätt för att kontinuerligt förbättra och effektivisera vår anbudsprocess kring offentlig upphandling
  • Är flexibel och kan lyckosamt hantera både operativt anbudsarbete och en projektledarroll
  • Drivs av att arbeta mål- och resultatinriktat
  • Är proaktiv och strukturerad
  • Har god kommunikationsförmåga, och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift
  • Är lyhörd och har intresse och förmåga att bygga långsiktiga kundrelationer

Du har idag flera års arbetslivserfarenhet från operativt upphandlings- och/eller anbudsarbete inom offentliga upphandlingar. Du kan alltså komma både från inköpssidan och från leverantörssidan. Eftersom rollen i viss utsträckning omfattar projektledning, så är även erfarenheter av att kunna leda och samordna viktigt. Du har gärna en akademisk utbildning i grunden. Rätt personlighet är dock avgörande för denna tjänst.

Det är meriterande, men inte att krav, att du har erfarenheter från elhandelsmarknaden eller har erfarenhet av andra energirelaterade tjänster och lösningar.  Branscherfarenhet inom fastigheter och infrastruktur är också meriterande.

Placeringsort: Solna

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta försäljningschef Jens Bäcker, +46 72 231 78 83. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Daniel Ruja, +46 70 372 76 91.

Fackliga representanter är Per Svensson (Akademikerna), Kenneth Lindkvist (Unionen), Christian Eriksson (Ledarna) och Ronny Ekwall (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel, +46 8 739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vi ser fram emot din ansökan innan den 22 september 2018.

Vattenfall AB Business Sales erbjuder ett brett produktutbud inom energiområdet. Vi verkar på en starkt konkurrensutsatt och dynamisk marknad. Våra kundgrupper är såväl stora företagskunder, samarbetspartners och återförsäljare. Vår ambition är att vara nummer ett för kunden.


Sista ansökningsdag: 2018-09-22
Ref.-Nr: CU-00028