Vaxholms stad söker Upphandlingschef

Vaxholms stad är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholmsområdet. Vi har goda resultat i våra verksamheter, flera pågående utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare och omfattande samarbete med andra organisationer. Du kommer att ges möjlighet att utvecklas brett inom upphandling och inköp. En fördel med att jobba inom en, med Stockholmsmått, liten kommun är att det är smidigt att skapa samarbeten över enhetsgränserna och du lär sig snabbt mycket om organisationen som helhet. Om du är intresserad av att arbeta i en kreativ miljö med möjlighet att driva egna idéer från planering till genomförande har du mycket goda förutsättningar att trivas hos oss. För mer information om Vaxholm:
http://www.vaxholm.se

Arbetsuppgifter

Upphandlingschefen har det övergripande ansvaret och driver utvecklingen inom upphandling, sätter strukturer, definierar arbetssätt och identifiera förbättringsområden för att säkerställa att upphandling och inköp inom kommunen präglas av kompetens, samordning och effektivitet. Som upphandlingschef leder du och har personalansvar för tre upphandlare. Din roll kommer både vara strategisk men också operativt med ansvar för egna upphandlingar.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå utav:
• Ansvar för att leda och utveckla upphandling och inköp i staden
• Ansvara för att operativt och strategiskt leda arbetet på upphandlingsenheten och leda processutveckling för att skapa mer effektiva processer
• Leda det fortsatta arbetet för att utveckla och förbättra arbetssätt
• Övergripande ansvar för att åstadkomma en effektiv konkurrens och sänkta totalkostnader för kommunens verksamheter
• Projektledning
• Service och stöd åt verksamheterna
• Eget operativt ansvar för upphandlingsprojekt

Om du har vad som krävs och har en stark drivkraft för utveckling och förnyelse så är du rätt person för oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Du har antingen jobbat som chef tidigare eller är en erfaren upphandlare som vill ta nästa steg i din karriär. Vi söker dig som trivs i en ledande roll och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Din ledarstil är tydlig, målsättande och inlyssnande med en god tillgänglighet för dina medarbetare. Du är serviceinriktad och jobbar för att tillgodose verksamheternas behov. Du har flerårig erfarenhet av upphandling och mycket goda kunskaper inom LOU. Du har ett genuint intresse för människor och har förmågan att skapa goda relationer. Du är engagerad och målinriktad samt van vid att driva förändringsarbete. Du har också förståelse och intresse för affärsmässiga principer. För uppdraget krävs att du är strategisk, analytisk och drivande, samt strukturerad och flexibel. Du ska ha en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet

Erfarenhet krävs.

Övrigt

Välkommen med din ansökan digitalt via ”Sök jobbet” i denna annons.

Vaxholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-24
Arbetsgivarens referensnummer: A817004

Upplysningar lämnas av

Koray Kahruman
Ekonomichef
Telefon: 08-541 709 90


Sista ansökningsdag
 2018-10-24

Arbetsgivarens referensnummer
A817004