Vetlanda kommun söker upphandlare

Kan du se till att varje skattekrona används på bästa sätt vid inköp av varor och tjänster? Arbetet som upphandlare i Vetlanda kommun är både spännande och viktigt, som om inte det vore nog ingår även ett gäng trevliga kollegor och möjlighet till kompetensutveckling.

Vi söker nu en upphandlare till vår upphandlingsavdelning som ingår i kommunledningsförvaltningen. Vi sitter centralt placerade i stadshuset och ägnar dagarna åt affärsutveckling, samordna upphandlingar och att ge professionellt upphandlingsstöd till kommunens olika förvaltningar.

Arbetsuppgifter

Jobbet innebär att du ansvarar, ofta som projektledare, för upphandling av varor, tjänster och entreprenader. Målet är helt enkelt att du och ditt team ska hitta bästa möjliga lösning för både kommunens verksamheter och leverantörer.

Du hänger med i utvecklingen, har koll på marknaden och tycker det är roligt att göra bra affärer. Du har ett stort intresse för hållbar utveckling och hittar hela tiden nya metoder för smart upphandling, samtidigt som du deltar i arbetet med att införa e-handel och nytt beställningssystem. Du kommer även att jobba med avtalsvård och uppföljning.

Tillsammans med ditt team ger ni råd och stöd i upphandlingsfrågor och är med på informationstillfällen och utbildningar. Självklart har ni en bra dialog med våra kommunala bolag och olika nätverk på det småländska höglandet och i länet.

Vi söker dig som är affärsmässig, lyhörd för verksamheternas behov, har pedagogisk förmåga och är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du är analytisk, strukturerad, har servicekänsla och är van vid att kommunicera med många interna och externa kontakter.

Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling inom inköp och offentlig upphandling.

Kvalifikationer

Du har YH-utbildning i offentlig upphandling eller en passade akademisk utbildning inriktad mot upphandling/inköp, ekonomi, juridik eller teknik kombinerad med erfarenhet.

Vidareutbildning som diplomerad eller certifierad upphandlare/inköpare samt kunskap inom LOU och entreprenadjuridik är meriterande.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse och vi förutsätter att du är lösningsorienterad, är drivande och tar egna initiativ, har förmåga att skapa goda relationer och bidrar till ett positivt resultat.

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-24
Gör en digital ansökan via ”Sök jobbet” i denna annons.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. Ansök snarast, då urval och intervjuer sker löpande. Provanställning kan bli aktuellt.

Kontaktperson

Upphandlingschef Leif Henriksson
Telefon: 0383-971 29
Mobiltelefon: 070-5743433
E-postadress: leif.henriksson@vetlanda.se

Upphandlare Annika Wikståhl
Telefon: 0383-971 54
Mobiltelefon: 070-979 62 97
E-postadress: annika.wikstahl@vetlanda.se

Facklig företrädare

Facklig företrädare kan kontaktas via kommunens växel 0383-971 00.

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg som du når via ”Sök jobbet”. Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.


Sista ansökningsdag
2019-03-24

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *