Solna stad söker avtalscontroller

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Tekniska förvaltningen i Solna stad har en viktig roll i stadens utveckling. Vi erbjuder solnaborna en ren, trygg och välfungerande stadsmiljö och förser stadens verksamheter med ändamålsenliga och effektiva lokaler. Stadsmiljöavdelningen ansvarar för stadens gator, trafik, parker samt renhållning och avfall. Fastighetsavdelningen förvaltar och genomför investeringar i stadens fastigheter och samverkar med andra förvaltningar vid om- och nybyggnationer.

Är du en driven avtalscontroller som brinner för entreprenörsstyrning? Vill du arbeta i en organisation med tydligt fokus på upphandling och avtalsuppföljning? I så fall kan du vara den vi söker.

Arbetsbeskrivning

Som avtalscontroller vid tekniska förvaltningen arbetar du aktivt med entreprenörsstyrning, avtalsuppföljning och uppföljning av avtalsrelationen.

Du planerar och koordinerar kontraktsmöten med noggrant dokumentation, följer upp entreprenören och underentreprenörer avseende kontraktsvillkor samt stödjer sakverksamheterna i den löpande entreprenörsstyrningen och avtalsuppföljningen.

Vidare kommer du att arbeta med avrop från ramavtal tillsammans med sakverksamheterna. En utvecklingsmöjlighet är att du kan, i takt med att du utvecklas i din roll, få ansvara för att driva och koordinera upphandlingar.

Staden har väl utvecklade policys, riktlinjer, anvisningar, processtöd och mallar för både upphandling, entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning. Du utgår från de styrande dokumenten och använder processtöd och mallar i det dagliga arbetet.

Vem är du?

Du har utbildning med inriktning ekonomi, ingenjör, eller motsvarande yrkesutbildning inom upphandling eller inköp. Vidare har du arbetat med leverantörsstyrning i offentlig sektor, gärna i kommunal verksamhet och därmed har du god kännedom om LOU. Kanske är du ny i din karriär eller har arbetat i ett par år, för oss är din ansökan minst lika relevant oavsett! Störst vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten och att du vill växa tillsammans med oss här i Solna.

För att lyckas i rollen som avtalscontroller är det viktigt att du har ett brinnande intresse för inköp och avtalsförhållanden. Du tar egna initiativ, söker information och sätter dig in i de upphandlade avtalen. Du trivs i sammanhang av utveckling och förändring. Det är ett mervärde om du har erfarenhet av förstudie/marknadsanalys och kravställning av tjänster i förfrågningsunderlag. Eftersom all entreprenörsstyrning sker i nära samverkan med kollegor ska du ha lätt att samarbeta med andra människor. Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift samt kan anpassa kommunikationen till motpart och situation. Du är van vid att arbeta metodiskt och strukturerat mot tydliga deadlines.

För tjänsten krävs också att du behärskar Officepaketets olika delar väl och har mycket goda kunskaper i Excel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i digitala upphandlingsverktyg. Kunskaper i upphandlingsverktyget Tendsign och kreditupplysningar i Creditsafe är meriterande.

Mer information

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande och vi vill rekommendera att du skickar in ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag 2018-03-04.

För frågor är du välkommen att kontakta Kiarash Kaffashpour, stabschef, 08-746 17 34.

Facklig företrädare

Marika Lindhagen, Vision, 08-746 15 48,

Mauritz Jokela, Sveriges ingenjörer, 08-746 13 50

Trudy Lund, Naturvetarna, trudy.lund@solna.se, 08-746 35 21.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.