Upphandlare till Swedavia Inköp

Våra flygplatser är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia Inköp befinner sig mitt i navet av svensk flygplatsverksamhet under utveckling och vi har en drivande och proaktiv roll när det gäller att förse hela organisationen med alltifrån komplexa och flygplatsspecifika lösningar, tjänster, varor och entreprenader. Swedavia står inför omfattande investeringar och behovet av inköpsorganisationens tjänster ökar. Nu har du möjligheten att vara med och utveckla våra flygplatser till nya höjder.


Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare hos Swedavia Inköp kommer du att få genomföra upphandlingar inom samtliga inköpskategorier i en pulserande flygplats miljö som är igång dygnet runt, årets alla dagar. Du ansvarar för att självständigt genomföra upphandlingar på nationell samt internationell nivå, från förfrågningsunderlag till avtalstecknande. Du kommer samarbeta med våra strategiska inköpare, operativa inköpare och den juridiska avdelningen. I arbetsuppgifterna ingår även att göra risk- och konsekvensanalyser ur ett upphandlingsperspektiv samt att självständigt kunna detaljplanera upphandlingarna. I det taktiska arbetet förväntas du också löpande bidra till metod- och verksamhetsutveckling avseende upphandlingsprocessen. Vi ser gärna att du har ett intresse av att utveckla upphandlingsarbetet genom att bland annat genomföra förhandlingar och e-auktioner. Swedavia genomför upphandlingar i enlighet med LUF, i förekommande fall LOU.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi ser gärna att du är en drivande person som tar dig an uppsatta mål och utmaningar med entusiasm. Du tar initiativ och arbetar självständigt med leverans och kvalitet i fokus. I en mångfacetterad miljö med många intressenter ställer vi höga krav på din förmåga att kommunicera och informera. Du är lyhörd för verksamhetens behov och har lätt för att skapa och upprätthålla relationer. Genom god planering och struktur skapar du förutsättningar för att arbeta proaktivt och ihärdigt i en komplex miljö med föränderliga förutsättningar. För att lyckas i rollen behöver du naturligtvis drivas av att skapa affärsmässigt fördelaktiga lösningar och vara en skicklig förhandlare.


Vi erbjuder

Swedavia Inköp erbjuder stimulerande och utmanande uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling. Vi är en proaktiv och drivande inköpsorganisation som arbetar med ett brett spann av upphandlingar. Eftersom vi arbetar koncernövergripande förekommer resor till våra tio flygplatser.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.

På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda i första hand, även Göteborg Landvetter Airport kan diskuteras. Kontakta gärna Annika Balazs, Chef Strategiskt och Taktiskt inköp, annika.balazs@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2018.

Urvalet sker löpande, så ansök redan nu.