Hela den här sidan är en annons.

Från svensk innovation till internationell succé

Det verkar höra till vanligheten att man klagar på den offentliga sektorn, men vi på Paxxo vill istället lyfta på hatten och tacka offentlig sektor och alla engagerade medarbetare som hjälpt oss att förbättra vår produkt genom åren. För utan er hade vi sannolikt inte varit där vi är idag.

Longopac är en svensk innovation som föddes redan 1980, då med ambitionen att förbättra den mycket kritiserade arbetsmiljön inom avfallshanteringen. Grundarna Sture Sundberg och Carl-Hugo Peters förstod att de kunde revolutionera hanteringen av avfall inom olika branscher. Användarna älskade systemet, de fick en effektiv hantering och en bättre arbetsmiljö – äntligen hade någon tänkt på dem.

Longopac är en unik produkt på flera sätt. Byte och förslutning sker exempelvis från säckens utsida vilket betyder att det inte sker någon kontakt med avfallet. Säckarna försluts med buntband så att inga halvfulla säckar slängs. Användandet ger fördelar i form av tidssparande hantering, låg materialkonsumtion och låga transportkostnader.

Men det är detaljerna, anpassningarna och kravställningarna som gjort att vi är där vi är i dag. Våra bästa produktutvecklare är utan tvivel våra användare som i många fall varit medarbetare inom offentlig sektor. Deras synpunkter och idéer om specifika anpassningar för sina användningsområden har varit avgörande. Att vi under alla år haft all utveckling och produktion i Sverige har gjort att vi snabbt kunnat anamma användarnas önskningar.

Nu är vi etablerade i flera länder, har vunnit priser inom hållbarhet och ser en positiv framtid med stadig tillväxt. Våra ledord och styrkor som driver oss framåt är i grunden de krav som offentlig sektor ställer på oss. Vi fokuserar på tre områden: hygien och arbetsmiljö, effektivitet och ekonomi, samt miljö och hållbarhet.

Miljöfokus

Miljöfokuset, att minimera resursförbrukningen, har blivit en del av vår affärsidé och senast i våras vann vi också ett hållbarhetspris på ”The First Nordic Conference on sustainable healthcare”, en konferens om hållbar sjukvård. Motiveringen löd:

”Paxxos produkter förenklar avfallshanteringen för tusentals vårdanställda över hela världen samtidigt som det minskar risken att utsättas för smittsamma eller farliga ämnen. Det faktum att deras produkter också har en mycket mindre påverkan på klimatet jämfört med andra liknande produkter och att hela produktionen sker i Sverige är bara bonus i jämförelse.”

Testa vår CO2 kalkylator

Med hjälp av vår CO2 kalkylator kan ni lätt räkna ut hur mycket ni sparar på plastkonsumtionen samt vilken miljöbesparing ni gör totalt på ett år. Testa den här. 

Att upphandla Longopac

Visst ser vi fortfarande hinder i dagens upphandlingar, då vi ses som en innovation och förståeligt exkluderas i upphandlingsdokumentens utformning. Man är helt enkelt mer van att upphandla traditionella svarta sopsäckar i olika storlekar. Vårt system bygger på metervara, du använder bara så mycket plast du behöver.

Går det att upphandla på kriterier som kostnad på årsförbrukning? Utöver miljöfördelarna och användarvänligheten som exempelvis förbättrad hygien, så är ekonomi en av våra främsta styrkor. Du minskar plastförbrukningen avsevärt med vår produkt och därmed också kostnaden.

Har ni frågor om vårt system, vårt hållbarhetsarbete eller vill ha referenser, hör av er till oss så hjälper vi er gärna att besvara alla frågor så gott vi kan.

Hälsningar, Maurizio Sorrone
Telefon: 070-937 38 49
Mejladress: maurizio.sorrone@paxxo.se

Läs mer om oss på paxxo.se.


Så funkar det

EFFEKTIVT

 • Laddas med 110 m säckmaterial (Maxi) eller 60 m (Mini).
 • Alltid ny säck på plats.
 • Alltid försluten säck.
 • Snabba säckskiften – under 30 sek.
 • Alltid full säck. Mängden innehåll bestämmer säckens storlek.
 • Variabel säckstorlek ger flexibla bytesintervaller.

HYGIENISKT

 • Byte och förslutning sker från säckens utsida så att ingen kontakt sker med avfallet.
 • Spill runt öppning följer med ner i nästa säck.
 • Enkel rengörning.

KLIMATSMART

 • Säckmaterialet är mycket tunnare och starkare än traditionell polyetenfilm. Alltid full säck.
 • Oberoende livscykelstudier visar på mindre än en 1/3 koldioxid jämfört med traditionella sopsäckar.
 • Lägre vikt och kompakta förpackningar ger mindre transportkostnader.
 • Longopac Biodegradable, ett 100% komposterbart material finns som tillval.