Upphandlare till trafikkontoret

stadsutveckling-bla.png

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 450 kollegor, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden.

Vill du jobba med upphandling i en av landets största upphandlande organisationer?

Är du en nyfiken och utvecklingsorienterad upphandlare som vill vara med i den spännande utvecklingen av Stockholms offentliga rum? Du välkomnas till en dynamisk arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag med möjlighet att växa och utmanas i din profession.

Vi behöver förstärka vår upphandlingsenhet med ny kompetens och erbjuder ett roligt och omväxlande jobb som berör många stockholmares vardag. Du kommer att jobba tillsammans med 9 engagerade kollegor med hög kompetens i ett prestigelöst och hjälpsamt arbetsklimat. Som upphandlare inom Stockholms stad får du samtidigt ett stort kompetensutbyte såväl inom enheten som inom staden som en del av landets största upphandlande organisationer.

Ditt uppdrag

Som upphandlare ansvarar du för att självständigt planera och genomföra dina upphandlingar. Du bidrar till att utveckla inköpsverksamheten och enhetens arbetssätt samt stödjer även organisationen i affärsmässiga och upphandlingstekniska frågor. Ditt arbete innebär många intressanta och utvecklande samarbeten och kontakter, både internt och externt. Du deltar i flera spännande uppdrag där du i samarbete med verksamheten får möjlighet att utföra drift- och ramavtalsupphandlingar samt entreprenadupphandlingar för stora anläggningsprojekt. Även IT-upphandlingar kan förekomma. Enheten arbetar även med att implementera kategoristyrning och är kategoriägare av flera inköpskategorier inom staden, bland annat bygg- och projektledning samt park, gata och parkering. Stockholms stad och trafikkontoret går igenom en expansiv fas där infrastruktur såsom teknisk försörjning, broar och gång- och cykelbanor byggs ut, renoveras och förvaltas. Verksamheten bedrivs genom upphandlade leverantörer och inköpsvolymen är cirka två och en halv miljard kronor per år.

Dina kompetenser och erfarenheter

Vi söker dig som har

  • en eftergymnasial utbildning från högskola, universitet eller yrkeshögskola med inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant, alternativt har du inhämtat motsvarande kunskap och kompetens genom flerårig erfarenhet från branschen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • erfarenhet av att ha arbetat med upphandlingar inom bygg- och anläggningssektorn
  • goda kunskaper i LOU
  • goda kunskaper i AMA, ABK 09, ABT 06, AB 04
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av AFF
  • erfarenhet av att ha arbetat med kategoristyrning.

Din profil

Då arbetet innebär många kontaktytor inom och utom organisationen är det viktigt att du arbetar bra med andra människor, skapar förtroende och goda relationer. Du är trygg i din yrkesroll. Du ser detaljer och deras del i helheten och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är noggrann och strukturerad, och du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt och systematiskt sätt för att hålla tidsramar. Vidare tar du ansvar för att driva arbetet framåt och anstränger dig för att leverera lösningar. Du behöver även vara flexibel och kunna anpassa dig efter upphandlingarnas olika förutsättningar. Du visar omdöme vid uttalanden och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid ovan nämnda kompetenser, personlig lämplighet samt motivation och engagemang för tjänsten.

Låter detta som en roll för dig är vi nyfikna på vem du är. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan och förmåner

Trafikkontoret tillämpar generösa flextidsramar och månar om möjlighet till ett flexibelt arbetssätt för att kunna kombinera yrkes- och privatliv. Som anställd i Stockholms stad har du även möjlighet till semesterväxling, sommararbetstid samt friskvårdsbidrag.

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare och våra förmåner:

Att arbeta i Stockholmsstad

Förmåner

När du gör din ansökan kommer du få besvara ett antal urvalsfrågor som ligger till grund för vårt fortsatta urvalsarbete. I ditt brev är vi främst intresserade av att du beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vad du kan bidra med.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökanden!


Ort: Stockholm

Referensnummer: 2022/6611

Kontakt:
Anna Klamfelt, rekryteringskonsult, 08-50811725
Laurence Brännström, enhetschef, 08-50826235

Sista ansökningsdag: 2022-10-20

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb