Biträdande enhetschef till Enheten för upphandlingstillsyn

Är du drivande, entusiasmerande och intresserad av upphandlingsfrågor och utvecklingsfrågor? Vill du fortsätta utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då kan den här chefsrollen på Konkurrensverket vara någonting för dig!

Vi söker nu en biträdande enhetschef till Enheten för upphandlingstillsyn som kan vara med och leda vårt viktiga arbete att utöva tillsyn över lagarna om offentlig upphandling och lagarna om valfrihetssystem. Enheten har cirka tjugo engagerade och kompetenta medarbetare som tillsammans arbetar för en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer.

Dina arbetsuppgifter

Som biträdande enhetschef har du övergripande ansvar för att enhetens utredningar genomförs på ett effektivt sätt. Du arbetar nära och rapporterar till enhetschefen och bistår i ledningen av enheten. Du medverkar i ett ständigt förbättringsarbete avseende effektiva arbetsformer, kunskapsbyggande och kunskapsförvaltning. Du skapar väl fungerande kontaktytor gentemot övriga verksamheten och ger stöd till andra enheter i upphandlingsrättsliga frågor. Du deltar i Konkurrensverkets externa informationsarbete om upphandlingstillsyn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • akademisk juridisk examen,
  • mycket goda kunskaper om upphandlingsjuridiska frågor från mångårig erfarenhet av arbete med upphandling,
  • erfarenhet av domstolsarbete,
  • mycket god juridisk yrkesskicklighet samt
  • mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Du är kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och har en vilja att utveckla och utvecklas i takt med verksamhetens förändring. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera. Du har intresse för ledarskapsfrågor och har erfarenhet av att leda andra i deras arbete, t.ex. som projektledare.

Det är meriterande om du har notariemeritering och/eller erfarenhet av processföring i allmän förvaltningsdomstol. Det är också meriterande om du har arbetat med upphandlingsfrågor utifrån ett strategiskt perspektiv och erfarenhet av andra relevanta rättsområden såsom exempelvis EU-rätt, allmän affärsjuridik, förvaltningsrätt och statsstöd.

Anställningsform

Tillsvidare. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Konkurrensverket erbjuder enskilda medarbetare att ingå en överenskommelse om distansarbete upp till två dagar per vecka om arbetsuppgifterna lämpar sig. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast den 20 mars. Din ansökan behöver innehålla CV, personligt brev och examensbevis.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till enhetschef Therése Westermark eller HR-ansvarig Karin Alling. Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.


Referensnummer: A44/2022
Sista ansökningsdag: 2022-03-20

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb