Danderyds kommun söker Upphandlare och Entreprenadupphandlare

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

Vi har satt upp ett mål att bli en av de bästa arbetsgivarna inom offentlig sektor som utgår ifrån visionen.

Upphandlingsenheten i Danderyds kommun ligger organisatoriskt under avdelningen för ekonomi- och verksamhetsstyrning inom kommunledningskontoret. Enheten består av en upphandlingschef, tre upphandlare samt en Avtalscontroller. Det finns ytterligare två upphandlare inom tekniska kontoret som i huvudsak gör entreprenadupphandlingar.

Placeringsorten för upphandlaren är Danderyd, Kommunledningskontoret Djursholms slott. Placeringsorten för Entreprenadupphandlaren är Danderyd, Tekniska kontoret Mörby Centrum.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två upphandlare, en till kommunledningskontoret och en till tekniska kontoret.

Du ska självständigt planera och genomföra upphandlingar i samverkan med sakkunniga från kommunens olika verksamheter. I vissa projekt medverkar du i en styrgrupp alternativt samordnar själv interna kompetenser för rätt kravställning inför upphandlingen.

Du ansvarar för inläggning och uppdatering av din del av avtalsdata och dokument i avtalsdatabasen.

Du deltar aktivt i upphandlargruppen för erfarenhetsutbyte, reflektioner av rättslägen, utveckling av gemensamma rutiner och mallar samt bidrar vid analyser av inköp- och upphandlingsutfall.

Du ansvarar för att ditt arbete görs på ett professionellt och affärsmässigt sätt enligt gällande lagar, rättspraxis, styrdokument och riktlinjer inom upphandlings- och avtalsområdet med fokus på det specifika upphandlingsområdet.

Specifika arbetsuppgifter för Entreprenadupphandlaren:
Som Entreprenadupphandlare får du en central roll och ingår i administrativa avdelningen på tekniska kontoret. Du har en specialistfunktion och samarbetar med projektledare och handläggare. Du är en kunskapsresurs för andra på förvaltningen och bidrar med din specialistkunskap inom entreprenadjuridik och upphandling. Du kommer att ha en kollega på administrativa avdelningen som också arbetar med entreprenadupphandlingar.

Danderyds kommun har ingen verksamhet i egen regi och all drift samt underhåll upphandlas. Därför är det viktigt med uppföljning av avtal samt att utveckla beställarrollen.

Entreprenadupphandlaren är ansvarig för tekniska kontorets upphandlingsstrategi och följer upp, utvärderar och utvecklar verksamheten inom området.

Kvalifikationer

Du ska ha relevant examen inom offentlig upphandling, t ex högskoleexamen eller YH-utbildning alternativt har förvärvat kunskaper genom arbetslivserfarenhet inom upphandlingsområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha minst tre år arbetslivserfarenhet inom upphandlingsområdet. Du kan Office programmen väl och är van att hantera flera digitala verktyg. Det är meriterande om du tidigare upphandlat i en kommun och om du arbetat i ett digitalt upphandlingssystem, gärna TendSign.

Du har mycket god kunskap i svenska, både muntligt och skriftligt för att arbetet kräver kommunikation med både externa och interna kontakter.

Som person är du är noggrann, självständig och har en god pedagogisk förmåga samt en hög grad av servicevilja. Du har ett strukturerat och affärsmässigt arbetssätt samt är drivande och ansvarstagande även under tidspress. Då du kommer att samarbeta med kollegor på flera nivåer inom organisationen är det viktigt att du är flexibel och kommunikativ samt har en mycket god samarbetsförmåga.

För dig som söker Entreprenadupphandlartjänsten är följande meriterande om du har allt eller något av följande:

• genomfört entreprenadupphandlingar
• arbetat med offentlig upphandling och inköpsfrågor inom fastighetsbranschen och anläggningsbranschen
• expertkunskaper inom byggentreprenader
• erfarenhet av projektledning
• erfarenhet och kunskap om avtalsuppföljning
• erfarenhet av att utveckla kunskaperna inom beställarfunktionerna och uppföljning av genomförda upphandlingar

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2019-02-01, Tjänsterna tillsätts snarast möjligt. Ansökningar bearbetas löpande och tjänsterna tillsätts så snart rätt kandidat för respektive tjänst har inkommit med ansökan.
Antal platser: 2

Ansökan

Sök tjänsten digitalt här via ”Sök jobbet”-knappen i denna annons.

Sista ansökningsdag: 2018-11-05
Arbetsgivarens referensnummer: A817091

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Björn Wallgren, Ekonomichef
Tel: 08-568 910 03
E-post: bjorn.wallgren@danderyd.se

Markus Ek, Tf administrativ chef (för Entreprenadupphandlaren)
Mobil: 072-700 58 29
E-post: markus.ek@danderyd.se


Sista ansökningsdag
2018-11-05

Arbetsgivarens referensnummer
A817091