FRA söker upphandlare/strategisk inköpare

FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en upphandlare som vill arbeta brett med inköpsfrågor. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som upphandlare är du en viktig medarbetare i myndighetens centraliserade anskaffningsprocess och arbetar med upphandling och inköp i enlighet med gällande upphandlingslagstiftning. Du kommer självständigt att planera, genomföra samt följa upp upphandlingar som drivs i projektform med dig som projektledare. Du ansvarar för hela affärsprocessen från den inledande behovs- och marknadsanalysen fram till att avtalet tecknas och implementeras i verksamheten. Som upphandlare arbetar du även med avtals- och kvalitetsuppföljning samt strategisk kategoristyrning i dialog med olika avtalsägare. Arbetsuppgifterna är varierande med upphandling inom flera kategorier samt även operativa inköp. Rätt person har stora möjligheter att delta i utveckling av vårt arbetssätt och vår upphandlingsmetodik.

Du kan

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning exempelvis juridik, ekonomi, inköp, teknik/ingenjörs examen eller likvärdig eftergymnasial utbildning inriktad mot upphandling alternativt motsvarande förvärvade kunskaper genom arbetslivserfarenhet
  • Minst 6 års dokumenterad yrkeserfarenhet av offentlig upphandling
  • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av entreprenadupphandlingar och/eller IT-system upphandlingar
  • Erfarenhet av strategisk upphandling genom exempelvis kategoristyrning och inköpsanalys
  • Erfarenhet av LOU och LUFS
  • Erfarenhet av projektledning och att arbeta i projektform
  • Erfarenhet av Säkerhetsskyddad upphandling
  • Erfarenhet av ERP-system

 

Du är

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är tillmötesgående, har förmågan att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar. För att lyckas i rollen har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar och det krävs att du har mycket god kommunikativ förmåga, du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du har en god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer samt ett prestigelöst förhållningssätt då tjänsten innebär en stor mängd interna och externa kontakter.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Maria Lindberg på telefon 079 077 11 63. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-08-21.
Referensnummer 3276/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Sista ansökningsdag:
2022-08-21

Arbetsplats/placeringsort: Stockholm

Referensnummer: 3276/22

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb