Skolverket söker upphandlingsjurist

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Om arbetet

Inom Skolverket pågår ett övergripande förändringsarbete inom området inköp och upphandling. Målsättningen är att öka nytta, affärsmässighet och effektivitet i våra processer samt att förstärka målgruppsperspektivet genom ett proaktivt, professionellt och stöttande partnerskap till enhetens uppdragsgivare. Det innebär införande av ett kategoristyrt arbetssätt, vilket innefattar ett närmare samarbete med beställarorganisationen, förbättrad inköpsplanering, ökad användning av behovs-/marknadsanalyser inför prioriterad anskaffning samt en mer utvecklad avtalsuppföljning. Viktiga delar är även olika insatser för att förbättra beställarstödet samt öka beställarkompetens.

Som upphandlingsjurist har du en viktig roll på upphandlings- och inköpsenheten för att säkra den goda affären. Du arbetar nära verksamheten genom att ge råd och stöd samt kvalitetssäkring i samband med inköpsuppdrag och vid avtalsuppföljning. Du bevakar aktuell lagstiftning och rättspraxis inom upphandlingsområdet och genomför interna utbildningar inom ditt expertområde. Därutöver fungerar du även som uppdragsledare för upphandlingsärenden, vilket innebär att leda och genomföra upphandlingar och ta ansvar för hela upphandlingsprocessen. Du bidrar till ett viktigt förändringsarbete på enheten som syftar till ökad nytta, affärsmässighet och effektivitet i våra processer.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du har goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar och goda semester- och pensionsvillkor. Skolverket har lokaler i Solna Business Park och det finns möjlighet att göra överenskommelse om distansarbete på upp till 50 procent om arbetsuppgifterna tillåter.

Vi söker dig som har:

  • juristexamen eller motsvarande
  • erfarenhet inom inköp- och upphandlingsområdet från stat, kommun eller region
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av praktiskt arbete med upphandling inom offentlig sektor
  • erfarenhet av avtalsförhandling

Som person är du drivande och målmedveten. Du sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbetet slutfört på ett strukturerat sätt. Du har en god problemlösningsförmåga och är duktig på att planera och prioritera ditt arbete. Du har god förmåga att utveckla ett förtroendefullt samarbete och goda relationer med alla olika delar av myndigheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?

Enheten för upphandling och inköp består av 15 medarbetare. Våra olika roller består av inköpare/upphandlare, upphandlingsjurist, inköpscontroller, inköpsadministratör och e-handelsansvarig, rese- och mötessamordnare, enhetsadministratör och enhetschef. Upphandlings- och inköpsenhetens huvuduppgift är att genomföra inköp och upphandlingar på ett effektivt, affärsmässigt och lagligt sätt samt att stödja verksamheten vid Skolverket i inköpsfrågor.

Upplysningar och ansökan

Sista ansökningsdag är den 4 september 2022. Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen och genomförs innan intervju.

Vi har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. I stället ställer vi utvalda urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79
(Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.


Kontakt:
Daniel Moius,
Enhetschef Inköp och Upphandling
daniel.moius@skolverket.se

Jenny Lins, HR-specialist
jenny.lins@skolverket.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb