Stockholms Stad, Exploateringskontoret söker Upphandlare

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Miljö & teknik, Upphandling

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Exploateringskontoret är en stor beställarorganisation och ska av marknaden upplevas som affärsmässig, kompetent och utvecklingsinriktad. Upphandlingsenheten består idag av 10 medarbetare som arbetar tillsammans med hela kontoret i upphandlings- och inköpsfrågor och säkerställer kontorets resursförsörjning av tekniska konsulter och entreprenader samt upphandlingsadministration/inköpssamordning. Enheten har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet inom kontoret. Vi arbetar nära och i samverkan med våra interna beställare och verksamheten, varför vi värdesätter en hög servicenivå. Du kommer främst att arbeta tillsammans med våra upphandlare inom tekniska konsulttjänster.

Arbetsbeskrivning

Som specialist inom inköp och upphandling har du en rådgivande roll gentemot kontorets interna beställare. Med hög affärsmässighet projektleder du upphandlingsprocessen och utvecklar tillsammans med kollegor och interna beställare upphandlingsstrategier som ger bästa möjliga resultat. Du har ett intresse för förhandling, leverantörsrelationer och avtalsförvaltning. Vidare säkerställer du att upphandlingarna följer såväl gällande lagstiftning som Stadens och kontorets riktlinjer för inköp och upphandling. Du har också nära samverkan med kollegorna inom enheten för att säkerställa och utveckla våra gemensamma strategier, processer och rutiner.

En del i din roll är även att bidra till att uppfylla enhetens uppdrag vad gäller att stärka kontorets inköpsprocess samt att bevaka och utveckla kontorets attraktivitet som beställare på marknaden.

Som upphandlare hos oss kommer du bland annat att:

• Planera och genomföra upphandlingar
• Agera rådgivare inför upphandlingar samt vara stöd under avtalsperioden
• Ha en nära dialog med både den egna verksamheten och leverantörer
• Genomföra aktiv marknads- och omvärldsbevakning
• Samverka över förvaltningsgränserna och med stadens bolag
• Delta i nätverk inom staden som rör upphandling

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom inköp/upphandling, juridik eller ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.

Vi ser att du har erfarenhet från en liknande roll samt goda kunskaper och gärna erfarenhet av LOU och offentlig sektor. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i svenska språket och att du har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal och skrift. Meriterande om du även har kunskap om standardavtalet ABK09 och upphandlingssystemet Kommers.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk och har lätt för att skapa dig en helhetssyn och se samband. Du är kommunikativ och har en hög personlig mognad. Du är flexibel och kan anpassa dig till förändrade förutsättningar och trivs i en dynamisk tillvaro.

Då flera upphandlingar pågår parallellt är det viktigt att du klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt och att du är strukturerad och självständigt tar ansvar för att planera din tid och ditt arbete.

Arbetet kräver nära samarbete med olika delar av verksamheten varför det är viktigt att du har hög samarbetsförmåga samt att du har en hög servicenivå och har en vilja att stödja och hjälpa dina kollegor och interna beställare.

Övrigt

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor deltar du i att leda stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 250 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad.

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/7195
Kontakt:
Karin Riddersporre , 08-508 264 18
Maryam Al-Sahaf, 08-508 266 43
Facklig företrädare:
Johan Olsve , SACO, 08-508 876 15
Luis Lopez, Vision, 08-508 279 29
Sista ansökningsdag: 2020-01-19


Sista ansökningsdag
2020-01-19

Referensnummer
2019/7195

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb