Tre upphandlingsjurister till Upphandlingsmyndigheten

Är du jurist med erfarenhet av offentlig upphandling? Är du intresserad av att medverka till rättssäkra och effektiva offentliga affärer som bidrar till hållbarhet, innovation och leverantörsmångfald? Då har vi arbetet för dig.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu tre erfarna upphandlingsjurister. Ditt jobb kommer att vara att ge stöd och vägledning när det gäller förberedelse, genomförande och uppföljning av upphandlingar. Du kommer att arbeta med de komplexa juridiska frågor som kan uppstå i inköpsprocessen, utreda rättsliga frågor samt ta fram vägledningar och annat stödmaterial. Likaså kommer du att ge information och generell rådgivning inom ramen för vår Frågeservice. I jobbet ingår även att arbeta fram remissvar i bland annat lagstiftningsärenden. Du kommer också att representera oss i olika externa sammanhang, antingen i Sverige eller EU. En viktig uppgift är likaså att föreläsa vid konferenser och seminarier.

Arbetet hos oss sker tvärfunktionellt och i projektform och du kommer att arbeta tillsammans med kollegor med andra kompetenser. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med stor möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. Resor förekommer.

Du ska ha:

 • Juridisk examen.
 • Minst tre års kvalificerat och för tjänsten relevant juridiskt arbete från advokatbyrå, domstol, myndighet, företag eller annan organisation.
 • Mycket goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU) och upphandlingsrelaterade frågor.
 • Mycket god förmåga att omsätta teoretiska kunskaper till rättssäkra, effektiva och praktiska lösningar.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

 Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet eller kunskap om LUF, LUFS och LUK.
 • Erfarenhet av att arbeta med frågor som rör EU-rätt, allmän affärsjuridik, entreprenadrätt, statsstöd, kommunal- eller förvaltningsrätt eller andra relevanta rättsområden.
 • Intresse för att arbeta med juridiska frågor kopplade till miljöhänsyn och/eller social hänsyn inom upphandlingsområdet, så som miljö- och sociala krav och kriterier samt arbetsrättsliga villkor och behövlighetsbedömningar.
 • Intresse för att arbeta med juridiska frågor kopplade till innovation inom upphandlingsområdet.
 • Erfarenhet av utredningsarbete.
 • Erfarenhet eller kunskap om de regler och normer som gäller för statliga myndigheter och statstjänstemän.

Personliga egenskaper

Du är resultat- och lösningsorienterad och kan prioritera, fokusera och självständigt utföra dina arbetsuppgifter. I din kommunikation formulerar du dig så att målgruppen kan ta till sig budskapet. Du har god social förmåga och är prestigelös, engagerad, kommunikativ och som efterfrågar och värdesätter samverkan med kollegor och omgivning. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Om Upphandlingsmyndigheten

Upphandlingsmyndighetens uppdrag är att ge stöd till upphandlande organisationer och leverantörer i hela inköpsprocessen genom att utveckla och förmedla kunskap, verktyg och metoder. Vi ger även vägledning i statsstödsfrågor till kommuner och regioner. Likaså är vi statistikmyndighet inom upphandlingsområdet. Vår vision är sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. År 2019 utsågs vi till Sveriges modernaste myndighet.

Anställningen

Vi söker tre medarbetare för tillsvidareanställning. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Anställningen är på heltid. Vi sitter i nyrenoverade, aktivitetsbaserade lokaler i Solna med goda kommunikationsmöjligheter. Vi anser att olikheter berikar och strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Ansökan

Skicka din ansökan via vårt rekryteringssystem senast söndag den 27 februari 2022. Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Välkommen med din ansökan.

För mer information, kontakta:

Anna Möller Wrangel, enhetschef, 08-586 217 77

Elke Frölander, Saco-S, 08- 586 217 71

Daniel Mott, ST, 08-586 217 70


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb