Upphandlare, entreprenad till Huddinge kommun

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen

Brinner du för goda offentliga affärer och tilltalas av möjligheten att vara med och påverka? Nu söker vi dig som vill verkställa mål och strategier för Huddinge kommuns upphandlingsverksamhet, med fokus på upphandling inom entreprenadområdet.

Upphandlingsverksamheten är centralt placerad vid kommunstyrelsens förvaltning och är kommunens centrala organ för upphandling och inköp. Upphandlingssektionen genomför ramavtalsupphandlingar samt övriga större upphandlingar inom kommunen, ofta i samverkan med övriga delar av kommunkoncernen. Vi arbetar också proaktivt med uppföljning av de upphandlade avtalen och ansvarar också för kommunens e-handelssystem.

Arbetsuppgifter

Upphandlingssektionen arbetar kategoristyrt vilket innebär att du deltar i arbetet med att ta fram strategiska kategoriplaner för att sedan tillsammans med kategoriteamet arbeta mot dessa.
Som Upphandlare med fokus på upphandling inom kategorierna bygg & anläggning samt fastighetsförvaltning, ansvarar du, tillsammans med ditt kategoriteam, för att planera och genomföra upphandlingar på ett affärsmässigt sätt så att verksamhetens/kommuninvånarnas behov tillgodoses på ett effektivt sätt och de övergripande målen uppfylls. Du arbetar med flera upphandlingar samtidigt, med eget projektledaransvar och i mycket nära samarbete med kommunens verksamheter. Du deltar också i vårt ständiga utvecklingsarbete med målet att kunna göra ännu bättre offentliga affärer. Huddinge kommun erbjuder ett arbetsklimat som präglas av högt tempo och engagerade medarbetare. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm.

Din profil

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som är relevant för upphandlingsyrket och som också har erfarenhet av upphandling inom entreprenadområdet.
Du har mycket goda kunskaper i svenska, är duktig på både muntlig och skriftlig framställning. Goda kunskaper i Excel är önskvärt samt en vana vid e-avrop och/eller andra upphandlingssystem.

Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är också kvalitetsmedveten, noggrann och har god samarbetsförmåga.
Vi ser också gärna att du med din specialistkunskap förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet bra och att du kan vara en kunskapsresurs för andra.
Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande i rollen.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag.

Upplysningar

Roger Himmelsköld, upphandlingschef, 070-1989306

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum

2022-05-27

Referensnummer

KSF:2022:31

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Filmer om Huddinge

Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer


Sista ansökningsdag: 2022-05-27

Kontakt: Roger Himmelsköld, upphand­lings­chef, 070-1989306

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb