Upphandlare med kategoriansvar vård och omsorg

Vad vi gör och vill

I Tyresö kommun utgår vi ifrån Tyresöbornas behov och vi vet att det är motiverade medarbetare som är vägen till framgång. Här jobbar alla mot samma gemensamma övergripande mål:

  • Motiverade medarbetare hos Sveriges bästa offentliga arbetsgivare
  • Kvalitetsförbättringar skapar vi tillsammans, hela tiden
  • Tyresö levererar bra välfärdstjänster som skapar goda livsvillkor – här finns plats för alla
  • Hållbar ekonomi – kostnadseffektiv, balanserad och cirkulär

Vi är idag elva medarbetare på upphandlingsenheten placerade på stöd- och servicekontoret. Förutom åtta upphandlare, med kategoriansvar och mer juniora upphandlare, finns en utvecklingsledare och en avtalscontroller på enheten. Våra uppdragsgivare finns inom hela kommunen och efterfrågan på våra tjänster är stor, både före, under och efter upphandlingsfasen.

Om tjänsten

Vi söker nu en upphandlare som ska ansvara för vård- och omsorgsupphandlingar. Som upphandlare hos oss arbetar du dels med att ge kommunen strategiskt och kvalificerat stöd i frågor som rör inköp och upphandling, dels med att självständigt leda egna upphandlingsprojekt avseende ramavtal och större upphandlingar. Upphandlingarna innefattar varor, tjänster, driftentreprenader m.m. Du genomför självständigt upphandlingar, vilket innebär att du utformar förfrågningsunderlag i dialog med verksamheten, utvärderar och tilldelar, tecknar kontrakt och följer upp avtalet.

I uppdraget samarbetar du med flera intressenter och deltar i olika interna och externa arbets- och referensgrupper. Du arbetar ofta i projektform i nära samarbete med medarbetare från olika delar av verksamheten, där du som upphandlare projektleder exempelvis ramavtalsupphandlingar.

Upphandlingsenheten ansvarar också för utveckling och implementering av kommunens inköpsprocess och i det arbetet förväntas du bidra.

En viktig del i enhetens arbete är att öka dialogen med leverantörer och anbudslämnare, inför en specifik upphandling. Som upphandlare ska du vara intresserad av att utveckla och förbättra dialogen med våra befintliga och potentiella leverantörer.

Vem är du

Du har högskoleexamen inom vård, juridik, ekonomi eller en relevant eftergymnasial utbildning till exempel YH-utbildning inom inköp/upphandling. Du har minst två års erfarenhet av att upphandla enligt LOU och gärna även enligt LOV.

Följande kvalifikationer ser vi som extra meriterande för denna tjänst:

  • tidigare ha arbetat i TendSign eller annat upphandlingssystem
  • tidigare har arbetat i kommun eller annan myndighet
  • har arbetat med projektledning

Du behärskar svenska språket väl, både i tal och skrift, då arbetet innebär många interna och externa kontakter samt omfattande dokument.

För att lyckas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga och gott omdöme. Du är serviceinriktad och självgående samt har en problemlösande analysförmåga. Du håller dig uppdaterad inom arbetsområdet, och bidrar till verksamhetens utveckling genom att ta del av kunskaper och erfarenheter samt omsätta dessa i nya arbetssätt.

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag och en arbetsplats där du kommer att få ta mycket eget ansvar, samtidigt som stöd finns hos många erfarna och kunniga kollegor.


Ort: Tyresö

Ansök senast: 25 september

Kontaktperson: Upphandlingschef, Åsa Sundqvist Olsson, telefon 08-578 291 55 mejl: asa.olsson@tyreso.se.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb