Sektionen för ekonomi och inköp ger stöd och service i ekonomiska frågor till hela universitetet och ansvarar för bokslut, uppföljningar, ekonomiska utredningar, upphandling och inköp.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare säkerställer du att upphandlingar, direktupphandlingar, avrop och inköp sker i enlighet med gällande lagstiftning och ramavtal. Du är nyckelperson genom inköps- och avtalsprocesserna och utgör ett kvalificerat stöd till organisationen. Du arbetar självständigt och affärsmässigt i olika typer av upphandlingar och andra inköps-och avtalsrelaterade frågor.

Arbetet bedrivs i nära samarbete med universitetets nuvarande upphandlare och kravställare och beslutsfattare från verksamheterna.

I arbetsuppgifterna ingår också förvaltning av universitetets avtal. Du bevakar utgångna avtal och initierar och genomför avtalsförlängningar. Du kommer också att vara delaktig i att stödja avropande enheter i de leverantörskontakter som kan vara nödvändiga vid brister i leveranser. Vidare ansvarar du för att följa upp att leverantörerna fullföljer sina åtaganden i enlighet med avtalade villkor genom löpande dialog med såväl avropande enheter som leverantörer.

Inköpsgruppen arbetar också fortlöpande med spendanalyser och universitetets arbete kring e-handel där du kommer att vara delaktig.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen eller utbildning inom ett för uppdraget relevant område såsom ekonomi, juridik, inköp, entreprenadrätt eller annan utbildning som tillsammans med flerårig erfarenhet av offentligt upphandlingsarbete bedöms som likvärdigt.

Du har erfarenhet av upphandling-/inköpsarbete och LOU samt erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar. Du kan uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Som person är du lyhörd och utåtriktad med god samarbetsförmåga och ett konsultativt arbetssätt. Vidare är du noggrann i ditt sätt att arbeta, strukturerad och har förmåga att hålla deadlines. För att passa i rollen som upphandlare har du förmåga att ta egna initiativ, arbeta självständigt och att prioritera bland olika arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.   

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Meriterande

Meriterande för anställningen är erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet och erfarenhet av Mercell TendSign.

Ansökan

Gör din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

Kontaktpersoner

Maria Söderman, Ekonomichef, 021-15 17 18, maria.soderman@mdh.se

Michaël Le Duc, Facklig representant (SACO), 021-10 14 02

Susanne Meijer, Facklig representant (OFR), 021-10 14 89

Anställningsinformation

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2022-02-13
Stationeringsort: Västerås eller Eskilstuna
Akademi/enhet/sektion: Sektionen för ekonomi och inköp