Upphandlare till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST), Stockholm

OM TJÄNSTEN

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Must interna upphandlingssektion söker upphandlare med stort intresse för att stödja en komplex verksamhet med högt säkerhetstänk. Sektionen ingår i planerings- och ekonomiavdelningen och har i uppgift att, genom upphandling och inköp, tillhandahålla varor och tjänster till Must olika verksamhetsdelar. Sektionen är garant för att inköp sker enligt gällande regelverk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen kommer du att planera och leda Must specifika upphandlingar av varor och tjänster självständigt eller med hjälp av kollegor och Försvarsmaktens centrala inköpsenhet. Annonsering av upphandlingar genomförs av Försvarsmaktens centrala Inköpsenhet. I ditt arbete ingår att granska och skapa avtal, löpande avtalsförvaltning samt genomföra avrop mot befintliga avtal.

Du kommer att verka som stöd gentemot chefer och medarbetare inom Must avseende upphandlings- och avtalsfrågor. Avtal kan komma att tecknas såväl med nationella som internationella leverantörer.

Initialt kommer en stor del av rollen innefatta, att tillsammans med kollegor inom upphandlingssektionen, genomföra utvecklingsarbete i form av att fortsätta strukturera och organisera inköps- och upphandlingsområdet.

Rollen innebär ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete av processerna för att skapa en effektiv inköps- och upphandlingsverksamhet där verksamhetens behov tillgodoses över tid.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen med exempelvis inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, teknik eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt
  • Du har minst 2 års erfarenhet av upphandling av varor och tjänster
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

  • Bred kunskap och erfarenhet av inköp och upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
  • God erfarenhet av förbättringsarbete och att driva förändring
  • Leverantörsförhandling

Personliga egenskaper
Vi söker dig med stor professionalism som vågar vara specialisten. Då rollen omfattar utvecklingsarbete ser vi att du har en god analytisk förmåga och besitter skickligheten att omsätta detta i handling. Tjänsten ställer stora krav på kommunikativ förmåga då du i rollen utbildar andra samt knyter kontakter, såväl interna som externa. Du är en mycket driven problemlösare som trivs i att utveckla och driva arbetet framåt. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att hantera olika arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt ök.
Arbetsort: Stockholm

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Upphandlare” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/HKV, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
——————————————————–
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Sista ansökningsdag: 2022-01-30

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb