Upphandlare till Statens inköpscentral

Vill du arbeta hos oss där upphandling är kärnverksamhet? Vill du vara med i våra komplexa upphandlingsprojekt och fortsätta att utvecklas tillsammans med vassa kollegor? Då kan vi erbjuda en spännande tjänst hos oss på Statens inköpscentral!

Som upphandlare på Statens inköpscentral får du möjlighet att göra gedigna förstudier och verkligen sätta dig in i såväl upphandlingsföremål som upphandlingstekniska frågor. Det finns också möjlighet att fördjupa sig inom något av våra fokusområden: innovation, informationssäkerhet, e-handel, hållbarhet och tillgänglighet. Vi utökar nu våra ramavtalsområden och har även ett flertal spännande utvecklingsprojekt på gång och söker därför eftet en ny kollega som förstärkning i vårat befintliga team!

Vi sitter i fina, aktivitetsbaserade lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm men har även möjlighet att arbeta på distans i viss utsträckning utifrån verksamhetens behov.

Statens inköpscentral upphandlar och förvaltar 1 900 avtal inom ett 30-tal avtalsområden med 730 leverantörer som regelbundet konkurrensutsätts i nya upphandlingar. Enheten för upphandling av varor och tjänster upphandlar statliga ramavtal inom ett stort antal områden, allt ifrån flygresor till tolktjänster, möbler och säkerhetsteknik. Du kommer att arbeta med 20 kunniga kollegor som håller kompetens och sammanhållning högt.

Arbetsbeskrivning

Upphandlingarna genomförs i projektform. Du kan komma att arbeta såväl i rollen som projektledare som projektmedlem. I varje upphandlingsprojekt genomförs en förstudie där externa referensgrupper ingår. Dit bjuds deltagare från andra myndigheter in för att tydliggöra behovet inför upphandlingen. I förstudiearbetet ingår också en marknadsanalys där dialog förs med olika branschaktörer för att fånga upp marknadens synpunkter och förslag inom det aktuella upphandlingsområdet.

Du arbetar nära avtalsförvaltare och projektjurist och har en gruppledare samt en upphandlarkollega till hjälp i alla dina projekt.

Är du vår framtida kollega?

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom juridik, statsvetenskap, ekonomi eller annat relevant område eller slutförd YH/KY-utbildning om minst två år inom offentlig upphandling.
  • Några års erfarenhet av praktiskt arbete med upphandling inom offentlig sektor
  • Kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU) och om de lagar och regler som reglerar offentlig sektor
  • Erfarenhet av att arbeta i något av de upphandlingsverktyg som finns på marknaden
  • Erfarenhet av att genomföra egna upphandlingar utifrån beställares/referensgrupps behov

Meriterande är erfarenhet av:

  • att ha gjort avrop från Statens inköpscentrals ramavtal
  • projektledning
  • arbete med större ramavtal

Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som upphandlare hos oss har du god förmåga att hålla tidplaner och strukturera dina arbetsuppgifter. Du kan skifta fokus mellan olika upphandlingsområden allt efter vad arbetsuppgifterna kräver. Du bidrar med ett stort intresse för utvecklingsfrågor som skapar engagemang och delaktighet i gruppen. Din samarbetsförmåga är mycket god. Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas inom upphandling samt har ett intresse av att få leda större projekt.

Mer information

Tillträde snarast. Anställningen är tillsvidare som inleds med sex månaders provanställning.

Här kan du läsa en intervju med William Friberg som jobbar som upphandlare hos oss:

William Friberg, upphandlare på Statens inköpscentral – Kammarkollegiet

 


Ansök senast: 22 september

Kontaktpersoner:
Therese Klaar, enhetschef, enheten för upphandling av varor och tjänster, e-post therese.klaar@kammarkollegiet.se

Karin Edstrand, SACO-S, telefon 08 – 700 08 48

Lisa Ericsson, ST, telefon 08 – 700 06 40

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb