Upphandlare till Tranås kommun

Vill du vara med och bidra till vårt långsiktiga mål “Att bli Sveriges bästa småkommun på strategiskt inköp” ?

Är du en driven och trygg person som är tydlig i din kommunikation? Har du engagemang och vilja att skapa goda resultat? Vi söker dig som självständigt kan arbeta med upphandlingsprocessens alla delar och har en naturlig fallenhet för att tillsammans med kollegerna profilera vårt uppdrag. Arbetsglädje och engagemang tar vi på stort allvar!
Som upphandlare får du en spännande nyckelroll i en kommun som växer, där du skall sätta kunden i centrum, ha kvalitet i varje möte och se möjligheterna. Tjänsten innebär att  kontinuerligt se över och utveckla upphandlingsprocesser med fokus på förbättrad kvalitet, ökad produktivitet och kostnadseffektivitet. Upphandlingsavdelningens roll är att vara kommunens specialistfunktion inom upphandling och inköp samt skapa affärsmässiga upphandlingar och se till att kommunen tecknar väl fungerande avtal.

Arbetsuppgifter  
I din roll kommer du, i dialog med kommunens beställare och chefer, självständigt ansvara för hela upphandlingsprocessen genom att planera, projektleda och genomföra upphandlingar av skiftande komplexitet. Du kommer även ha en rådgivande roll mot kommunens medarbetare genom att ge råd och stöd i olika avtal och inköpsfrågor, vara med att utveckla upphandlingsarbetet samt förvalta och följa upp tecknade avtal.

Kvalifikationer 
Du som söker har en utbildning inom upphandling, ekonomi, juridik alternativt annan relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig, där du har tillämpat aktuella lagstiftningar.

Förutom att tänka analytiskt har du även förmåga att tänka nytt, med ansvarsfullt mod. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur och att du är självgående, initiativtagande och drivs av att löpande bidra med utveckling och förbättringar. Då arbetet innebär mycket kontakter både externt och internt, är det viktigt att du besitter en hög social kompetens som inger förtroende i möten med samtliga våra intressenter. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Mot bakgrund av detta lägger vi stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av LOU (Lagen om offentlig upphandling) företrädesvis från kommun, stat eller landsting, och att du snabbt kan sätta dig in i vår verksamhet då du vet vad arbetet innebär. Det är även meriterande om du har erfarenhet av entreprenadupphandlingar och upphandlingsverktyget Mercell TendSign.

Ansökan
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Tranås kommun använder vi rekryteringsverktyget Talent Recruiter. Vi ber dig därför skicka in din ansökan via Talent Recruiter genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, ansök därför redan idag!

Välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag:
2022-08-28

Fackliga representanter
Nås via kommunens växel, tfn. 0140-681 00.

Anställning
Vikariat 1 år. fr.om 2022-11-01 eller enl. ö.k

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb