Upphandlare till Uppsala universitet

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fem enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har 14 medarbetare. Vi sitter centralt i Uppsala i Segerstedthuset.

Vi ansvarar för all upphandling av universitetets behov av varor och tjänster över direkt-upphandlingsgränsen. Vi bistår vidare hela universitetet med råd och stöd i olika upphandlings-och inköpsfrågor genom att löpande vara ett bollplank åt verksamheten. Vi samarbetar också med andra lärosäten i olika upphandlingsprojekt.

I enheten ingår också universitetets centrala inköpsverksamhet som ger stöd vid tex beställnings-och produktfrågor och som också ansvarar för universitetets e-handel.

Vi söker nu en upphandlare till vår enhet.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för att planera och genomföra upphandlingar av de olika varor och tjänster som en myndighet har behov av, både som specifika objektsupphandlingar och ramavtal.  Många upphandlingar är forskningsrelaterade vilket kan innebära upphandlingar av olika instrument.

Arbetet genomför du utifrån strategier, riktlinjer, mål, uppdrag och gällande lagstiftning. Du samarbetar i din roll även med enhetens andra roller såsom inköpare och controller. I rollen ansvarar du även för att projektleda referensgrupper och du har också ett huvudansvar för uppföljningar av de avtal du upphandlat. Även här samarbetar du med flera roller inom universitetet, tex miljö och säkerhet.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en utbildning inom offentlig upphandling och inköp eller annan motsvarande utbildning och kompetens som vi bedömer som likvärdig, tex högskoleutbildning inom ekonomi och/eller juridik. Du har erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar enligt Lagen om offentlig upphandling och du har en god förmåga att kunna utforma upphandlings-dokument på både svenska och engelska då universitetet till stor del bedriver gränsöverskridande handel. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I din roll som upphandlare arbetar du självständigt men ingår också i ett större team varför det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du ska kunna arbeta med flera parallella projekt och du drivs av att arbeta affärsmässigt och tilltalas av möjligheten att göra skillnad. Vidare har du god analytisk förmåga, är beslutsam och förtroendeingivande. Då arbetet innebär många kontakter ser vi att du har en kommunikativ förmåga samt är lyhörd för verksamhetens behov.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete i högskolesektorn eller annan offentlig verksamhet.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Peter Svensson, upphandlingschef, 018-471 69 52, peter.svensson@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 4 maj 2022, UFV-PA 2022/1267.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Placering: Uppsala universitet, Avdelningen för ekonomi och upphandling

Anställningsform: Heltid , Tillsvidareanställning

Lön: Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Uppsala

Facklig företrädare: Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
ST/TCO tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet saco@uadm.uu.se

Referensnummer: UFV-PA 2022/1267

Sista dag för ansökan: 2022-05-04


Sista dag för ansökan: 2022-05-04

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb