Upphandlingsjurist till ekonomienheten

Är du specialiserad på upphandlingsjuridik? Vill du bidra till att Säkerhetspolisens upphandlingar och inköp hanteras affärsmässigt och upphandlingsjuridiskt korrekt? Då ska du söka tjänsten som upphandlingsjurist hos oss. Vi ser fram emot din ansökan!

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som upphandlingsjurist säkerställer du att myndigheten följer aktuellt upphandlingsregelverk, interna regler och rutiner i samband med upphandlingar, förnyade konkurrensutsättningar och avrop. Du har ett nära samarbete med enhetens övriga medarbetare och tillsammans driver ni myndighetens inköp och upphandlingar framåt.

Till stor del har ditt arbete fokus på utvecklingsarbetet av upphandling och inköp. Du är också en del i myndighetens arbete vid en skadeståndstalan och eventuella överprövningar av myndighetens offentliga upphandlingar. Du avger upphandlingsjuridiska yttranden och beslut och vid behov ska du även kunna genomföra kvalificerade upphandlingar samt hålla interna utbildningar på upphandlingsområdet.

I uppdraget granskar du även upphandlingsdokument och avtal, bidrar i myndighetens hantering av överprövningar och gör riskbedömningar från ett upphandlingsjuridiskt perspektiv.

Upphandlingsjuridisk rådgivning till upphandlingskollegor och till övriga myndigheten är också en del av ditt uppdrag. Särskilt inför beslut om upphandlingar och inköp med upphandlingsjuridiska konsekvenser. Du informerar upphandlare och inköpare vid lagförändringar eller uppdateringar, men även aktuella domstolsbeslut och praxis inom upphandlingsområdet.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige kan förekomma.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Juristexamen alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Praktisk erfarenhet av att arbeta med upphandlingar
  • Flerårig aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med upphandlingsjuridik enligt lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • God förståelse för upphandlingslagstiftningens möjligheter och begränsningar
  • Erfarenhet av att självständigt ha genomfört överprövningsprocesser i förvaltningsdomstol
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Har du erfarenhet av lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS) är det meriterande.

Det här är kollegan vi söker

Du är en ansvarstagande person som trivs med att arbeta tillsammans med andra, men arbetar också bra självständigt. Du driver och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt och gör de prioriteringar som behövs. De tidsramar som sätts upp är du noggrann med att hålla.

Ditt arbete behandlar ofta flera aspekter och involverar många parter. Därför behöver du vara pedagogisk och ha lätt för att kommunicera och uttrycka dig.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vi påbörjar urvalet efter annonseringstidens slut och räknar med att ta kontakt med dig som gått vidare runt v. 37.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 072-194 51 20. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06. Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Ansök senast: 2022-09-04.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb