Uppsala kommun söker avdelningschef för Upphandling

Diarienr: KSN-2020-03688
Arbetsplats: Avdelning Upphandling
Förvaltning: Kommunledningskontoret
Sista ansökningsdag: 2021-01-10

Vill du ansvara för inköp i miljardklassen åt Sveriges fjärde största stad? Kan du balansera politiska mål med affärsmässighet och kvalitet till både verksamhet och våra kommuninvånare?

Vår nuvarande avdelningschef går vidare inom organisationen varför vi nu söker hennes efterträdare!

Uppsala är med sina över 200 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.

Om du är redo för denna tjänst och har samma värdegrund som vi; Göra skillnad – Arbeta tillsammans – Välkomna nyskapande, så hoppas vi på att få se din ansökan!

Ditt uppdrag

Upphandlingsavdelningen är kommunens expertstöd avseende inköpsprocessen och har ett övergripande ansvar att samordna och leda all upphandlingsverksamhet och e-handel i Uppsala kommun. Vi genomför samtliga kommunens upphandlingar, inklusive rådgivning och allmänt stöd kopplat till inköpsfrågor, samt ansvarar för kommunens e-handel.

Som avdelningschef för upphandling i Uppsala kommun är du ytterst ansvarig för hela inköpsprocessen. Det innebär allt ifrån att se till att politiska mål uppfylls inom området, till att fortsätta bedriva det fina utvecklingsarbete som vi kontinuerligt arbetar med. Ett av våra viktigaste mål är att både vara ett bra och affärsmässigt stöd till verksamheten och uppfattas som en attraktiv affärspartner av marknaden.
För att kunna följa vårt utvecklingsarbete genomför vi kontinuerligt mätningar på exempelvis genomförda upphandlingar, kostnadsbesparingar, uppfyllelse av politiska mål samt nöjd-kund-index. Ett bra och tätt samarbete med förvaltningar och bolag är en förutsättning för att lyckas i tjänsten.

Avdelningen består idag av totalt 29 medarbetare och är uppdelad i tre enheter; två upphandlingsenheter med var sin enhetschef samt en stödenhet bestående av avtalscontroller, verksamhetscontroller, e-handelssamordnare och inköpsassistenter. I framtiden kan det även bli aktuellt att ansvara för ytterligare funktioner kopplat till inköpsprocessen.

Du har fullt ledningsansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljöfrågor på avdelningen och direkt personalansvar för stödenheten och två enhetschefer. Enhetscheferna leder upphandlarna som är organiserade i olika produktkategoriteam: Fastighet och entreprenad, Fordon och transport, IT, Tjänster, Varor, Vård och omsorg samt Livsmedel.

From 1 januari 2021 kommer Upphandlingsavdelningen att tillhöra Gemensam Service som är en del av kommunledningskontoret. Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med avdelningscheferna för Städservice, Måltidsservice och Service (interna fordons-, transport- och receptionsuppdrag) och rapporterar direkt till verksamhetschef, som idag är kommunens avdelningschef för upphandling.

Din bakgrund

Vi söker i första hand dig som har högskoleutbildning inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, men utesluter inte erfarenhet och kunskap, som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, förvärvad på annat sätt. För att kunna lyckas som avdelningschef måste du ha flerårig erfarenhet av ledarskap med budget- och personalansvar och god förståelse för hela inköpsprocessen som inkluderar upphandling, e-handel, logistik samt avtalsuppföljning. Du bör även ha erfarenhet av arbete i eller med politiskt styrd organisation, goda kunskaper om Lagen om Offentlig Upphandling (LOU) och vara mycket van att arbeta digitalt. Det är meriterande om du är van att leda chefer och har viss erfarenhet av att hantera media. Vi ser även positivt på om du har erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar enligt LOU.

Som ledare arbetar du tillitsbaserat och coachande. Det innebär bland annat att du får dina medarbetare att växa genom en öppen kultur med högt i tak, utrymme för initiativ och eget ansvar, erfarenhetsutbyte och gemensam målbild. Några av dina personliga styrkor är att samarbeta och skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. En förutsättning för att kunna lyckas som chef på avdelningsnivå är att du har helhetsperspektiv, är beslutsmässig och når resultat.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten kontakta Susanne Afzelius, nuvarande avdelningschef för upphandling, 018-7271026. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, är du välkommen att kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-7276712.

Fackliga företrädare: Akavia, Jonny Eliasson 018-727 22 12, Vision, Liselotte Ehn 018-727 49 49, Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24, Ledarna – Sveriges chefsorganisation, 0200–871111.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Sista ansökningsdag
2021-01-10

Diarienr
KSN-2020-03688

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb