• Birgitta Nilsson, upphandlare på Rättsmedicinalverkets huvudkontor

Vill du vara med och utveckla RMV:s arbete med upphandling och inköp och samtidigt bidra till rättssäkerheten i Sverige?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar cirka 70 olika yrkesgrupper med att tillsammans lösa brott och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol. På Rättsmedicinalverkets huvudkontor stödjer vi avdelningen för rättsmedicin, avdelningen för rättsgenetik och rättskemi samt avdelningen för rättspsykiatri att utföra sina uppdrag.

Är du nyfiken på att veta mer om oss? Här kan du ta del av mer information:
https://www.rmv.se/om-oss/det-har-gor-vi/

Myndighetens upphandlingsfunktion finns placerad på Ekonomienheten på huvudkontoret, vid centralstationen i Stockholm, och stöttar hela myndigheten. Enheten har också det övergripande ansvaret för redovisning och verksamhetsstyrning inom myndigheten. När en upphandlare nu går mot nya utmaningar behöver vi säkerställa att någon kan ta över arbetsuppgifterna och fortsätta att utveckla upphandlings- och inköpsarbetet inom myndigheten.

Arbetsuppgifter

Arbetet är varierande och består i att verka för att myndighetens upphandlingar och inköp genomförs affärsmässigt och resurseffektivt enligt gällande regelverk. Som upphandlare medverkar du i hela processen – från strategisk planering och analysarbete via upphandling till avtalsförvaltning. Upphandlingarna gäller både varor och tjänster.

I arbetsuppgifterna ingår att bevaka aktuell lagstiftning och rättspraxis inom upphandlingsområdet, ge råd i samband med upphandlingsärenden, ge råd och stöd till myndighetens medarbetare vid direktupphandlingar och avrop, bevaka och följa upp ingångna avtal, medverka i utvecklingen av inköpsprocesser och rutiner och genomföra interna utbildningar inom inköps- och upphandlingsområdet.

Du kommer framför allt arbeta i Visma Tendsign, men även i Proceedo och officepaketet.

Kvalifikationer:

 • Har minst tre års aktuell dokumenterad erfarenhet av att självständigt genomföra upphandling av varor och tjänster enligt LOU inom offentlig verksamhet
 • Är en certifierad upphandlare eller har en annan utbildning och/eller erfarenhet som Rättsmedicinalverket finner lämplig och som motsvarar tjänstens kravprofil
 • Har mycket god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift

Meriterande:

 • Är utbildad jurist
 • Har erfarenhet av att självständigt ha utrett upphandlingsjuridiska frågor
 • Har erfarenhet av överprövningar och vana av självständig skriftväxling i dessa
 • Har erfarenhet av att arbeta med avtalsrätt
 • Har erfarenhet av att arbeta med upphandlingsverktyget TendSign eller annat liknande verktyg
 • Har erfarenhet av att arbeta i projektform
 • Har intresse eller vana av e-handel
 • Har vana av att avropa från de statliga ramavtalen

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Vi värdesätter att du är pedagogisk, kommunikativ, har en hög servicekänsla och kan sätta dig in i verksamhetens behov. Du har en mycket god samarbetsförmåga och är strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Är du nyfiken på att veta mer? Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta ekonomichef Elin Ericson, tel 010-483 49 76. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, ST/OFR Nina Ringquist, och för Seko Christer Johansson tel 010-483 41 00,

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X21-90484 senast den 13/10 2021. Ansöker gör du genom länken Sök jobbet. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.