
Här får du träffa experter som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter, nätverka och massor av inspiration. Välkommen till den viktigaste konferensen för dig som vill bli en vinnande leverantör!
Under dagen får du:
- Veta hur du ska agera för att behålla offentliga kunder och vinna affären på nytt.
- En nulägesanalys, framtidsspaning och konkreta tips på hur AI kan hjälpa dig i ditt anbudsarbete.
- Veta hur andra företag gör för att nå upphandlarna.
- Tips från Upphandlingsmyndigheten för att undvika onödiga misstag i ditt anbud.
Boka din plats till konferensen redan i dag!
Datum: 14 oktober
Tid: kl. 9.30–16.45 med efterföljande mingel till ca kl. 17.45. Registreringen öppnar kl. 8.30 och då serveras kaffe och macka.
Plats: Bygget, Norrlandsgatan 11, Stockholm
Ordinarie pris: 4 450 kr exkl. moms
Boka tidigt-pris: 3 450 exkl. moms
Begränsat antal platser. Gäller längst t.o.m. fredag den 12 september.
Eventuella rabatter måste anges vid bokningstillfället.
I priset ingår fika, frukt, lunch och mingel.
Frågor? Kontakta oss på bokning@upphandling24.se
Våra bokningsvillkor hittar du här.
Program

9.30 Välkomna!
Välkomna till en spännande och inspirerande dag!
Sara Andersson Marmnäs, programansvarig, Upphandling 24

Vinn affären igen och behåll kunden
Har du många nöjda LOU-kunder som gärna vill behålla dig som leverantör? Utmärkt! Men hur bra är de på att upphandla så att ditt bästa anbud vinner även nästa avtalsperiod? Under en interaktiv föreläsning tar vi del av konkreta exempel på hur du kan arbeta proaktivt för att behålla kundens avtal efter nästa upphandling och vinna nya avtal med offentlig sektor. Och det utan att behöva konkurrera med lägsta pris eller bryta mot LOU!
Magnus Josephson, upphandlingsjurist och anbudsexpert

Wallenbergare med parmesan? Så kan mångfald göra era anbud vassare
Hur kan du extrahera värdet av dina medarbetares olikheter och låta det vässa ert anbudsarbete? Och hur kan mångfald i teamet leda till bättre affärer och högre avkastning? Georgios Panagopoulos delar med sig av en fallstudie där ett diversifierat team lyckades tänka nytt och göra ett snabbt agerande utanför standardprocesserna som ledde till att man vann tillbaka en viktig, initialt förlorad, upphandling. Vi tar också del av forskning och insikter om varför ledare bör premiera olika bakgrunder. Välkommen till ett föredrag om att våga göra saker lite annorlunda, som att servera din Wallenbergare med riven parmesan.
Georgios Panagopoulos, försäljnings- & affärsutvecklingsdirektör, Sodexo.
10.50 Kaffepaus

Juridiska trender inom offentlig upphandling
Såväl HFD som Kammarrätterna har en sjunkande trend i antal beviljade prövningstillstånd. Varför har det blivit svårare att få ett LOU-mål överprövat? Och vad är det som påverkar dina chanser? Krig, tullar och andra oförutsedda händelser orsakar ofta högre kostnader för entreprenörer och leverantörer till offentlig sektor. Hur ser möjligheterna ut för att kunna genomföra prisjusteringar under löpande avtal? Och vad vet vi i nuläget om EU:s kommande upphandlingsdirektiv och hur de kan påverka dig som anbudsgivare? Hanna Trygg, specialist inom offentlig upphandling och entreprenadrätt, guidar dig genom några av de juridiska trenderna som berör dig som anbudsgivare.
Hanna Trygg, advokat, CMS Wistrand Advokatbyrå

Myter, missuppfattningar och vanliga misstag
Hade du ett konkurrenskraftigt anbud och ändå gick det åt skogen? Du är inte ensam. Offentlig upphandling kan kännas som en hinderbana av regler, krav, och små detaljer som kan fälla även den mest rutinerade leverantören. Med en bakgrund från både leverantörs- och upphandlarsidan delar Victoria Westergren från Upphandlingsmyndigheten med sig av några vanliga (och onödiga) misstag som anbudsgivare gör – och konkreta tips kring hur du kan undvika dem. Hon passar också på att avliva några myter och missuppfattningar om offentlig upphandling, så att du som leverantör får en bättre förståelse och ökar dina chanser att lyckas i nästa anbudsgivning.
Victoria Westergren, jurist, avdelningen för juridiska tjänster, Upphandlingsmyndigheten
12.30 Lunch
Utdelning av Anbudspriset
På Anbudsdagen sker även årets utdelning av Anbudspriset, det vill säga leverantörernas pris till en upphandlare, upphandlingsgrupp eller avtalsförvaltare som står bakom ett affärsmässigt och kvalitativt offentligt upphandlat avtal. Ett grundkriterium för att nomineras är att man genom god dialog och branschkunskap har ställt väl avvägda och uppföljningsbara krav i upphandlingen och därigenom skapat förutsättningar för en kvalitativ leverans. Vid prisutdelningen kommer tre finalister att medverka.
Prisutdelare är Ulrica Dyrke, ordförande i föreningen Anbudspriset och Claus Forum, ordförande i juryn
Tema AI: Omvärldsbevakning

AI i anbudsprocessen – var står vi och hur tar vi nästa steg?
Visste du att anbudsområdet har pekats ut som ett av de områden där AI-tekniken kan göra allra störst nytta? Men hur långt har vi egentligen kommit i Sverige? Och varför upplevs chefer ofta som en bromskloss när analytikerna pekar på potentialen?
Här får du en bid managers perspektiv på utmaningar och möjligheter samt en nulägesbild och framtidsspaning kring AI i anbudsprocessen. Du får också handfasta tips oavsett om du kommit igång eller funderar på hur du kan ta dig an ny teknik. Välkommen till en session som blandar inspiration och praktik, och som hjälper dig ta konkreta kliv mot en smartare anbudsprocess.
Anna Nyblin, bid manager, grundare nyhetsbrevet AI Bid Insights
Tema AI: Konkreta lösningar


Vinn tid och vinn kontraktet! En AI-guide för små och medelstora bolag
De företag som tar AI på allvar kan vinna fler affärer på ett mer kostnadseffektivt sätt, medan de som väntar riskerar att bli omsprungna. Men det krävs inte så omfattande insatser som man kan tro. Handelshögskolan i Stockholm har i samarbete med Tendium studerat hur små och medelstora bolag har utvecklat sitt anbudsarbete med hjälp av AI. Under denna presentation får du konkreta exempel på hur AI kan frigöra tid så att du kan fokusera på de strategiska delarna av affären. Du får också lära dig hur du kan implementera den nya tekniken i en mindre organisation, även när resurser och kunskaper kan vara små, men oro och skepsis desto större.
Charlotte Söderhjelm, vice vd, och Hugo Jennerholm, commercial operations manager, Tendium
Programmet uppdateras löpande med fler programpunkter.
Samarbetspartner
