Vid cyberattacker, långvariga elavbrott, översvämningar och krig påverkas alla. Men vet du vilken beredskap din myndighet behöver ta med i kommande upphandlingar och om era avtal fungerar som de ska när krisen kommer? Under en intensiv eftermiddag får du ta del av vad du som upphandlare behöver veta för att säkra livsviktig service när ingenting längre fungerar som vanligt.
Det här får du som deltagare:
- analys och hantering av försörjningsrisker
- exempel på kravställning för krisberedskap
- övning i att placera beredskapslager
- exempel på samhällsviktiga avtal
- en vägledning för robust upphandling
Boka din plats till konferensen redan i dag!
Datum: 24 mars 2024
Tid: Kl. 12.30-16.20
Plats: På distans via digital sändning
Ordinarie pris: 2 495 kr ex moms per deltagare
Just nu erbjuder vi ett boka tidigt pris med 1000 kr i rabatt – ditt pris blir då 1495 kr ex moms.
Erbjudandet gäller ett begränsat antal platser och längst till den 24 februari.
Frågor? Kontakta oss på bokning@upphandling24.se
Våra bokningsvillkor hittar du här.
PROGRAM
12.30 Välkomna med inledning
Eva Selin, programansvarig, Upphandling24
Identifiera försörjningsrisker
För att skapa en robustare försörjning av verksamhetskritiska varor och tjänster har man i Göteborg tagit fram en särskild arbetsprocess. Avtal har kartlagts och klassificerats utifrån kritikalitet och en metodik för att identifiera och hantera försörjningsrisker har tagits fram. Implementering pågår vilket har gett nya frågeställningar, fördjupade dialoger, viktiga samarbetsformer, avtalsstrategier och beredskapsrutiner. Vi tar del av vad kartläggningen resulterat i samt vilka utmaningar och framgångsfaktorer man mött på vägen.
Sari Bodin, risk manager, Göteborgs stad, inköps- och upphandlingsförvaltningen
Vägen till robusta upphandlingar
När du upprättar upphandlingsdokument för inköp som ska fungera i händelse av kris är det många frågor som bör besvaras. Inte minst den som handlar om hur upphandlingen bidrar till organisationens allmänna beredskap. Dessutom finns andra lagrum än LOU att ta hänsyn till. Ta del av de vanligaste frågorna rörande krisberedskap som når Upphandlingsmyndigheten och hur du som upphandlare kan få stöd och vägledning.
Bel-Gloire Temo, jurist Upphandlingsmyndigheten
13.50 Kaffepaus
Om kriget kommer!
I händelse av kriser med cyberattacker, elavbrott, översvämningar eller rentav krig fungerar ingenting som vi är vana. Om livsviktiga leveranser ska nå fram behövs en robust försörjningskedja som tål stora påfrestningar. Utifrån lärdomar av kriget i Ukraina gällande lagerhållning, sjukvård och beredskap får vi konkreta exempel på vad en upphandling enligt svenskt regelverk bör innehålla. Från leverantörsdialog, villkor och krav till flexibla avtal som håller hela vägen.
Peter Olofsson, försäljningschef och beredskapsansvarig, OneMed samt Ellen Elena Reinolds, beredskapsexpert, läkare och grundare av OperationAid
15.05 Bensträckare
Avtala för krig i fred
Genom långsiktiga åtaganden som bygger på ett gemensamt och delat ansvar för totalförsvaret kan näringsliv och beredskapsmyndigheter tillsammans öka robustheten i hela samhället och inte bara i leveranser till offentlig sektor. Det handlar om avtal med ansvarsprincipen som grund både inom och utom upphandlingslagstiftningens tillämpningsområde. Ta del av vad du behöver tänka på för att ingå avtal som syftar till att öka det civila försvarets beredskap.
Erik Olsson, advokat och delägare, Advokatfirman Kahn Pedersen
16.10 Avslutning
Programmet uppdateras löpande.
SAMARBETSPARTNER
Vill du bli partner till Framtid & Innovation? Hör av dig till oss så berättar vi mer om möjligheterna.
Kontakta Victoria Pettersson, ansvarig för samarbeten, på mobil: 0735-11 81 79 eller mejl: victoria.pettersson@mediakraft.se