Engagerad junior upphandlare

Är du nyexaminerad upphandlare och vill göra skillnad?

Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker en engagerad junior upphandlare som vill arbeta för ett samhälle fritt från diskriminering. Tjänsten är en särskild visstidsanställning på 11 månader och är placerad på ekonomi- och inköpsenheten. Du rapporterar till chefen för ekonomi- och inköpsenheten.

Enheten

Ekonomi- och inköpsenheten ansvarar för myndighetens ekonomistyrning och intern kontroll, inköp inklusive upphandlingar och avtal. Vidare ansvarar enheten för de verksjuridiska frågorna avseende förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess samt behandling av personuppgifter. Enheten består av en chef och sex medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
DO rekryterar en junior upphandlare för att främst arbeta operativt med upphandlingsarbete. Arbetsuppgifterna består av att arbeta med avrop, förnyade konkurrensutsättningar och direktupphandlingar samt att stödja med administrativa arbetsuppgifter inom upphandlingar. I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för upphandlingsfunktionens funktionsbrevlåda. Upphandlingsarbetet på DO genomförs i projektform där ansvarig upphandlare självständigt driver arbetet. Du samarbetar med övrig upphandlare på enheten i upphandlingsarbetet och med övriga medarbetare på DO inom upphandlingsfrågor. Arbetet innebär många kontakter inom myndigheten och ett nära samarbete med medarbetare på myndigheten.

Kravprofil

Vi söker dig med

 • examen från 2-årig eftergymnasial utbildning med inriktning mot offentlig upphandling, alternativt är du i slutskedet av din utbildning och tar examen i slutet av året och vill kombinera LIA och/eller examensarbete med deltidsarbete för att sedan övergå till att arbeta heltid.
 • kunskaper om regelverket kring offentlig upphandling och då främst Lagen om offentlig upphandling (LOU),
 • mycket goda datakunskaper i MS Officepaket.

Du ska ha förmåga att

 • vara serviceinriktad och ge kvalificerat stöd till DO:s medarbetare i frågor rörande upphandling,
 • vara analytisk och lösningsinriktad och driva arbetet framåt utifrån verksamhetens behov,
 • arbeta självständigt och kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och svårighetsgrad,
 • inge förtroende och ha hög integritet,
 • samarbeta och skapa goda relationer,
 • vara strukturerad och noggrann,
 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande

 • goda referenser eller betyg från kursen Lärande i arbete del 1 (LIA 1)

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga förmågorna.

Om DO

DO är en statlig myndighet och vårt uppdrag regleras i lagen (2008:568) om Diskrimineringsombudsmannen. I uppdraget ingår att utöva tillsyn över diskrimineringslagen (2008:567) och därutöver att verka för att diskriminering som har samband med kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder inte förekommer på några områden av samhällslivet. Vi ska också genom råd och på annat sätt medverka till att den som utsatts för diskriminering kan ta till vara sina rättigheter. DO ska vidare på annat sätt verka för lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Läs mer om DO på http://www.do.se/om-do/jobba-hos-oss/

Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Varje medarbetare har eget rum.

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Kontaktperson är rekryterande chef Maria Oygun eller HR-konsult Miriam Rupp. Fackliga företrädare är Lennart Stafström för Saco och Josefin Sutherland för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Har du skyddade personuppgifter ber vi dig meddela detta till den HR-konsult som står angiven ovan så att vi kan hantera dina personuppgifter korrekt.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 21 september via ansökningsfunktionen på www.do.se/om-do/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/alternativt till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 Solna med referensnummer DO 2022/2266 Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning.


Kontaktpersoner: rekryterande chef Maria Oygun eller HR-konsult Miriam Rupp. Fackliga företrädare är Lennart Stafström för Saco och Josefin Sutherland för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Sista ansökningsdag: 21 september

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb