Inköpsstrateg

Regionstyrelseförvaltningen, Ekonomi, Upphandlingsstöd

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Vilka är vi?

Region Gotland spenderar årligen ca 2,5 miljarder kronor på upphandlingspliktiga inköp. Med ett samhällsviktigt och skattefinansierat uppdrag är det centralt att göra goda affärer för Region Gotland.

Avdelningen ekonomi söker inköpsstrateg till enheten upphandlingsstöd. Vi genomför ett omfattande verksamhetsutvecklingsarbete inom inköp. Vi ansvarar för strategiskt inköpsarbete och att genomföra upphandlingar Då vi arbetar med strategiskt inköp och upphandlingar för såväl kommun- och regionala uppgifter som regional utveckling har vi en mycket bred verksamhet som erbjuder stora möjligheter och utmaningar för våra medarbetare att bidra med sina erfarenheter. På enheten arbetar 10 personer och vi söker nu 1 engagerad inköpsstrateg som tillsammans med oss vill vidareutveckla Region Gotlands fortsatta inköpsarbete.

Region Gotland är öns största arbetsgivare med en mängd olika kompetenser. Hos oss har du möjlighet att få vara med och påverka och göra skillnad för medborgare, samhället och världen. Du blir en viktig person i en stor organisation med mycket kunskap. Viktiga ledstjärnor för vårt arbete är delaktighet, förtroende och omtanke.

Hos oss får du ett mycket spännande arbete med goda utvecklings- och påverkansmöjligheter inom inköp för Region Gotland och alla våra intressenter.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill bidra till goda affärer och vidareutveckla Region Gotlands strategiska inköpsarbete. Du sätter stort värde i gott professionellt bemötande till alla, genomför ett arbete med hög kvalitet och ser vikten av löpande utveckling med ett lösningsorienterat perspektiv.

Du deltar i arbetet med att se över styrning och organisation för inköp, säkerställa värdeskapande processer och rutiner, identifiera och driva utveckling inom inköpsområdet såväl avseende arbetssätt som systemstöd och säkerställa en ändamålsenlig intern styrning och kontroll samt hållbara affärer. Inköpsstrategen arbetar exempelvis med omvärldsanalyser, framtagande av upphandlingsplan, implementation av inköpsriktlinjer och policy och vidareutveckling webb och intranät.

I samarbete med avtalscontroller och andra berörda gör du inköps- och kostnadsanalyser inom olika inköpsområden. Detta för att mäta, tydliggöra och följa upp effekter av upphandlingar och arbetssätt samt identifiera och föreslå kostnadsrationaliseringar.

En viktig del i arbetet med att göra goda affärer och säkerställa effektiva inköp på Region Gotland är att föra dialog med näringsliv och andra externa intressenter. Du arbetar också tillsammans med många parter på Region Gotland såsom upphandlingsstödsenheten, inköpssamordnare för alla förvaltningar, verksamhetsutvecklare m fl.

Du ska på ett självständigt sätt kunna planera, genomföra och följa upp utvecklingsarbetet. Samtidigt är en viktig framgångsfaktor i arbetet att ha många kontakter och goda samarbeten såväl externt som internt. Du deltar aktivt i utvecklingen av Regions Gotlands inköp och har stor möjlighet att påverka innehållet i ditt arbete.

Vem är du?

Då arbetet omfattar många kontakter är det viktigt att du är verksamhetsorienterad och bra på att kommunicera med olika målgrupper. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt inger förtroende och har hög integritet. Du värdesätter att ge god service och stöd. Det är viktigt att du är strukturerad och noggrann. Du är resultat- och lösningsorienterad samt uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Du har universitets- eller högskoleexamen inom exempelvis ekonomi eller juridik alternativt utbildning eller arbetslivserfarenhet som Region Gotland bedömer motsvarar kraven i tjänsten.

Krav:
• Goda kunskaper om strategiskt arbete
• Goda kunskaper om verksamhetsutveckling och förändringsledning
• Goda kunskaper i att arbeta med olika IT-system

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete med affärsdrivande verksamhet
• Erfarenhet av arbete med processutveckling
• Erfarenhet av arbete med program eller projektledning
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning inom offentlig sektor
• Erfarenhet av kategoristyrning
• Erfarenhet av arbete med upphandlingar eller inköp
• Juridisk kompetens


Ort: Gotland

Referensnummer: 2022/975

Kontakt:
Nanna Sörling, 0498269553

Sista ansökningsdag: 2022-09-18

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb