SVA söker inköps- och upphandlingschef

Avdelningen för verksamhetsstöd

SVA har en central inköps- och upphandlingssektion som är en del av myndighetens verksamhetsstöd. Vi består av 4 personer och vi ansvarar för alla upphandlingar och inköp till myndigheten. Vår verksamhet styrs av att göra bra affärer och de mervärden det skapar i form av hög kvalitet och minskade kostnader. Vi vet att vi kan göra skillnad genom att ställa långtgående krav när det gäller t.ex. miljö och sociala hänsyn.

Är du en engagerad och utvecklingsintresserad ledare med erfarenhet av offentlig upphandling?

Arbetsuppgifter

Som inköps- och upphandlingschef kommer du delta samt leda och utveckla inköps- och upphandlingssektionen som består av fyra personer. Du kommer att vidareutveckla verksamheten, leda och engagera arbetsgruppen samt genomföra upphandlingar och lägga beställningar.

Du kommer delta i arbetet som att genomföra egna upphandlingar, driva upphandlingsprojekt, samordna kontakter med beställare, sakkunniga och leverantörer, ta fram affärsavtal med leverantörer samt följa upp befintliga avtal. Du ansvarar för inköpsprocessen och arbetet med e-handel som sker i nära samarbete med ekonomiavdelningen och vårt centralförråd.

Kvalifikationer

Du har aktuell erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete, helst från offentlig sektor. Kunskap om och arbete utifrån lagen om offentlig upphandling (LOU) och dess tillämpning är ett krav. Du är en van förhandlare och har en god förståelse för lagstiftningens möjligheter och begränsningar. Du har en relevant utbildning på högskolenivå inom inköp, ekonomi eller juridik alternativt motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta i affärssystem samt Officepaketet.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Som person är du är stabil, strukturerad, driftig, flexibel och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team med löpande uppgifter. Som chef har du goda ledaregenskaper, är mål- och resultatinriktad samt vill utveckla verksamheten och gruppen.

Du har god kommunikativ förmåga och behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Meriterande

Erfarenhet som chef eller att arbetsleda en grupp är meriterande.

Vana av upphandlingssystem är önskvärt, liksom erfarenhet av kategoristyrning i inköpssystem.

Villkor

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: Heltid
Referensnummer: 2021/4
Plats: Uppsala
Fackliga företrädare:
Carina Pettersson, ST 018 – 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 – 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 – 67 40 00

Kontaktpersoner

Susanne Östling
HR-specialist
Statens veterinärmedicinska anstalt
susanne.ostling@sva.se
018-67 42 46

Helena Pantzar
Ekonomichef
Statens veterinärmedicinska anstalt
018-67 40 00

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA. Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur – trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.


Sista ansökningsdag
2021-02-07

Referensnummer
2021/4

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb