Gemensamt verksamhetsstöd vid KTH
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.
Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.
Som upphandlare kommer du att tillhöra upphandlingsgruppen inom Ekonomiavdelningen inom GVS. Gruppen består av ca 15 medarbetare och är en av fem grupper inom avdelningen. Upphandlingsgruppen är regelskapande, rådgivande, samordnande och utvärderande gentemot verksamheten i upphandlingsfrågor. Upphandlingsgruppens ansvarsområden är upphandling, system för e-handel och avtalsuppföljning. Gruppen ansvarar bland annat för genomförande av samtliga upphandlingar på KTH där värdet på upphandlingen överstiger direktupphandlingsgränsen, KTH:s e-handel, överprövningsärenden i upphandlingar och avtalsuppföljning. Inom gruppen ligger också det operativa ansvaret för inköpssamordning inom GVS.
Upphandlingsgruppen leds av KTH:s Upphandlingschef och placering för tjänsten är vid KTH Campus Valhallavägen i Stockholm.
Arbetsuppgifter
KTH söker en upphandlare som kommer att arbeta med KTH:s upphandlingar samt KTH:s upphandlingshandbok, en sammanställning av regler och rutiner för KTH:s arbete med inköp och upphandling. Arbetet med upphandlingar omfattar hela upphandlingsprocessen, från planering och analys till avtalsskrivning och avtalsuppföljning.
Exempel på arbetsuppgifter:
- Genomföra alla typer av upphandlingar, främst direktivstyrda, samt avrop
- Delta i förstudier och kravställning inför upphandlingar, skriva och granska upphandlingsdokument, annonsera upphandlingar samt utvärdera inkomna anbud
- Förvalta avtal samt kontakter med KTH:s beställare och leverantörer
- Förvalta och bistå i arbetet med implementering i KTH:s e-handelssystem
- Utveckla och vidmakthålla KTH:s upphandlingshandbok
- Tillhandahålla målgruppsanpassad information på KTH:s intranät, webbredigering i Polopoly
- Ge information, rådgivning och rekommendationer i inköps- och upphandlingsfrågor.
Vi erbjuder
- Stora möjligheter att utveckla din kompetens inom offentlig upphandling i en spännande och komplex verksamhet
- En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
- Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.
Kvalifikationer
Krav
- Avklarad högskole- eller YH-utbildning inom relevant inriktning, exempelvis inköp/upphandling, ekonomi, juridik, ingenjör, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- Minst 2 års erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar inom offentlig sektor
- Mycket goda kunskaper i LOU (Lagen om offentlig upphandling)
- Erfarenhet av att arbeta i upphandlingsverktyg (KTH använder TendSign)
- Goda kunskaper i Office-paketet
- Uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet
Meriterande
- Projektledning och erfarenhet av upphandling av lokal/fastighet, verksamhetsrelaterade IT-tjänster/system eller konsulttjänster
- Erfarenhet av att arbeta med utveckling och vidmakthållande av en upphandlingshandbok eller motsvarande
- Erfarenhet av webbredigering
För att lyckas i rollen har du förmåga att förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Arbetet kräver att du har samarbetsförmåga och att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetsuppgifterna kräver att du är kvalitetsmedveten och att du förstår och underhåller det fackmannamässiga aspekterna av arbetet då du kommer att utgöra en kunskapsresurs för andra.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Fackliga representanter
Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.
Ansökan
Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).
Om anställningen
Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.