Göteborgs universitet tillhör ett av Sveriges största och mest expansiva lärosäten. Historiskt stora investeringar görs i nya byggnationer vilket innebär utmaningar för inköp och upphandling. Förutom entreprenadinriktade upphandlingar utförs många olika typer av tjänste- och varu-upphandlingar för hela universitetet.

Har du ett brinnande intresse för upphandling och en förmåga att driva arbetet från kravställning till genomförande?  Nu söker Ekonomienheten vid Göteborgs universitet en vikarierande upphandlare med fokus på olika typer av varu- och tjänsteupphandlingar.

Ekonomienheten ansvarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, upphandling och inköpsfrågor för hela myndigheten. Tjänsten som upphandlare finns inom upphandlingssektionen på enheten. Upphandlingssektionen består av totalt nio medarbetare; åtta upphandlare, en upphandlingsjurist samt en upphandlingschef.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö vid Rosenlundsgatan i centrala Göteborg med kompetenta kollegor. Upphandlingssektionen jobbar i framkant och utvecklar kontinuerligt inköps- och upphandlingsområdet på Göteborgs universitet

Arbetsuppgifter

Sektionen och du som upphandlare genomför alla upphandlingar över direktköpsgränsen. Upphandlingarna omfattar både ram- och köpavtal, allt från konsulttjänster till avancerad forskningsutrustning. Upphandlingar genomförs både på svenska och på engelska. Befintligt upphandlingsstöd är TendSign och universitetet har e-handelssystemet VismaProceedo.

Upphandlingssektionen och du som upphandlare svarar för följande uppgifter:

  • Behovs- och marknadsanalys, samordning, löpande planering, upprättande av upphandlingsstrategi, genomförande av upphandlingar och avtalsuppföljning
  • Arbete med att ansluta ramavtalsleverantörer till e-handelssystemet
  • Utbilda och informera verksamheten
  • Fortlöpande rådgivning gällande upphandlings- och inköpsfrågor. Utveckling av sektionens gemensamma arbetsmetoder, processer, rutiner samt mallar och dokument.

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i upphandlarrollen förutsätts att du har erfarenhet av inköp och upphandling. Vi förutsätter att du har en bred kunskap och erfarenhet inom LOU. Du har erfarenhet av att arbeta med elektroniskt upphandlingsstöd. Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik, ekonomi, teknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten.

Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och pragmatisk i ditt tankesätt, samtidigt som du är reflekterande. Du är affärsmässig, ansvarstagande och har en naturlig fallenhet för att samordna och få relevanta personer att arbeta mot samma mål. Du har en förmåga att samarbeta och kommunicera på ett tydligt, pedagogiskt och ödmjukt sätt och skapa förtroendefulla relationer med institutioner, fakulteter och övriga enheter inom universitetet. Du måste tillfullo behärska svenska i tal och skrift samt ha goda kunskaper i engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2022-06-30, heltid 100% med placering tills vidare vid Ekonomienheten. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Eva Nordlund, Upphandlingschef, 031-786 5884, eva.nordlund@gu.se

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här.

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen “Sök jobbet”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-11-18.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.