Hela den här sidan är en annons.

Tio skäl att välja Anbudsdagen

Krångligt med upphandling? Inte alls – bara andra spelregler. Lär dig rätt strategier på Anbudsdagen 2023.

Sex frågor till Eva Selin, ansvarig för innehållet på konferensen Anbudsdagen 2023. 

Varför ska jag gå på Anbudsdagen?
Säljer ditt företag till offentlig sektor är det tjänstefel att inte vara på plats på Anbudsdagen. Det är en dag full med kunskap, erfarenheter och fakta, allt med fokus på hur du vinner affärer med offentlig sektor. Nu står vi inför sämre tider och då är offentlig sektor den allra bästa kunden: stabil, säker och trygg och som alltid betalar i tid.

Det finns minst tio starka skäl att gå på Anbudsdagen. Du har nio vassa programpunkter som spänner över allt från strategier till konkreta råd, men även nyheter och juridiken kring offentlig upphandling. Det tionde skälet är alla möjligheter att ställa frågor till våra experter och få svar direkt på plats.

Vad är det bästa med Anbudsdagen?
Mest stolt är jag över programmet. Varenda programpunkt består av experter som belyser affären ur olika perspektiv. Här finns anbudsstrateger och advokater som är specialiserade på offentliga affärer. De belyser de olika delarna i anbudsprocessen på ett konkret och handfast sätt. Här får du med dig verktyg som du kan använda i det dagliga försäljningsarbetet. Dessutom får du lyssna på livs levande upphandlare som berättar dels om hur du som företag kan påverka upphandlingar, dels vilka nya typer av krav de kommer att ställa i framtiden. Inte nog med det. Från scenen får du också ta del av hur it-företaget Dell Technologies arbetar för att öka sin försäljning till offentlig sektor i Sverige.

Det här är ändå bara programmet på scen. Du får dessutom gott om möjligheter att ställa dina frågor direkt till våra experter: anbudsstrateger, advokater och upphandlare. Du får också tillfälle att prata med andra i din situation för att utbyta erfarenheter under fikaraster, lunch och inte minst det efterföljande minglet.

Jag kan offentlig upphandling. Borde jag stanna hemma?
Jag kan garantera att även du får ny kunskap under den här dagen, inte minst till exempel om hur Dell Technologies arbetar med sin försäljning. Här finns massor att lära. Dessutom får du under dagen ta del av hur nya rättsfall påverkar dig som säljer till offentlig sektor. Även om du kan en hel del ger Anbudsdagen dig en behövlig uppfräschning av dina kunskaper.

Passar Anbudsdagen om vi bara funderar på att börja med upphandling?
Mitt råd är att fundera färdigt först, men gör det snabbt. Har du rätt produkter eller tjänster ska du självklart sälja till offentlig sektor. Det är en gigantisk köpare. Kommuner, regioner, staten samt deras bolag upphandlar för över 800 miljarder kronor per år. Miljarder. Varje år. Den offentliga marknaden ger dessutom dig som säljare flera fördelar och rättigheter som du inte har när du säljer till privata företag.

När du har bestämt dig för att inte strunta i den här jättemarknaden är Anbudsdagen en perfekt startsträcka.

Är Anbudsdagen ny?
Innehållet är förstås helt nytt. Vi tar alltid fram det allra senaste och mest intressanta just nu. Men vi arrangerar Anbudsdagen varje år och har gjort det sedan 2016. Vi kan den här marknaden!

När är Anbudsdagen, och kan jag ta del av den digitalt i efterhand?
Den 10 oktober. Och nej, antingen är du på plats i centrala Stockholm den 10 oktober eller så missar du alla tips, råd, erfarenheter och nyheter från Anbudsdagen. Valet är enkelt!

Missa inte Anbudsdagen den 10 oktober 2023.

Jag vill vinna affärer i offentlig sektor

Under dagen får du:

  • Koll på trender
  • Konkreta tips för vinnande anbud
  • Veta hur du utvecklar ditt företag med stöd av upphandlare
  • Höra hur företaget gjort som vuxit med offentlig sektor
  • Kunskap om sekretess och aktivitetsplikt
  • Möta upphandlaren som lärt av dialog med leverantörer