Vilka risker aktualiseras om du upphandlar ett system som molntjänst, och hur är de annorlunda mot om du istället upphandlar ett system on-prem? Vad behöver man tänka på när man upphandlar ett support- och underhållsavtal?
I dagsläget har såväl TechSverige som eSam standardavtalsmallar för upphandling av diverse IT-avtal. Vad är skillnaden mellan dessa och vad innebär de för dig som upphandlande myndighet eller enhet? Vi kommer att djupdyka i och analysera deras avtalsvillkor för IT-driftsupphandling. Kan du förlita sig på dessa så kallade ”standardavtal” och i vilken utsträckning kan du använda sig av dem? Vilka kompletteringar behöver du göra?
Alla IT-avtal förutsätter en god avtalsuppföljning. Hur skapar du rätt förutsättningar för att det avtal du skrivit följs upp, förvaltas och att dina rättigheter säkerställs under avtalstiden?
Välkommen till denna interaktiva och erfarenhetsbaserade heldagsutbildning, med fokus på praktiska tips!
Innehåll
- Olika IT-avtalstyper och hur du väljer rätt – fällor och fallgropar, och hur du undviker dem
- ”Standardavtal” – allmänt om TechSveriges och eSams standardvillkor
- ”Standardvillkor för IT-driftsupphandling” – särskilt om TechSveriges och eSams IT-driftsvillkor
- Hur du åstadkommer effektiv avtalsuppföljning
Kursledare
Vår kursledare Tahmina Sahibli är advokat och delägare i Advokatfirman Kahn Pedersen. Tahmina är specialist inom digitaljuridik och företräder löpande upphandlande myndigheter med juridisk och strategisk rådgivning kopplat till digital transformation, molnmigrering, dataskydd och strategisk sourcing. Tahmina föreläser regelbundet om digitalisering, GDPR/dataskydd, sourcing och annan IT-relaterad juridik och undervisar på Stockholms universitets fördjupningskurs inom IT-rätt. Tahmina är rekommenderad inom området IT-rätt och dataskydd av ledande rankningsinstitut för advokater.
Vår andra kursledare Hanna Bogsjö Österberg är advokat på Advokatfirman Kahn Pedersen. Hanna är specialist inom digitaljuridik med särskild tonvikt på juridiska frågor i samband med digital transformation, molnmigrering, dataskydd och strategisk sourcing. Hanna har omfattande erfarenhet av att arbeta i digitaliserings- och utvecklingsprojekt och föreläser regelbundet om digitalisering, GDPR/dataskydd, sourcing och annan IT-relaterad juridik. Hanna är rekommenderad inom området dataskydd av ledande rankningsinstitut för advokater.
Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som arbetar som upphandlare.
Praktisk information
Datum: 28 april
Tid: kl. 8.45-16.00 (registrering från kl. 8.15, inloggning från kl. 8.30)
Plats: Välj mellan att delta på distans eller på plats i Stockholm på Hilton Hotel, Guldgränd 8.
Pris: 6 950 kr ex moms t.o.m. 28 mars, därefter 7 950 kr ex moms
Våra bokningsvillkor hittar du här.
Program
Kursen är en intensiv endagskurs. Den består av föreläsningar varvade med diskussioner och interaktiva presentationer. Det finns flera möjligheter till erfarenhetsutbyte mellan deltagarna under dagen.
08.15/8.30 Registreringsfika/Inloggning
08.45 Presentation av deltagare
09.00 Föreläsningar inkl. kortare paus (bensträckare)
11.30 Lunchpaus
12.30 Föreläsningar
14.00 Eftermiddagspaus för fika
14.30 Föreläsningar
16.00 Avslutning av dagen
Efter genomförd utbildning erhåller du Upphandling24:s diplom.