Hållbarhetsstrateg till Västerås Stad

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad på stadsövergripande nivå? Genom ditt hållbarhetsarbete i våra inköpsprocesser utvecklar vi en hållbar stad.

Vi söker dig som vill arbeta och utvecklas och du kommer ha stor möjlighet att skapa positiv förändring i hur staden arbetar med hållbarhetsfrågor genom ett kategoribaserat arbetssätt. Det här leder till att du arbetar i ett klimat av öppenhet och kreativitet. Vi jobbar i nära samarbete med samtliga av stadens verksamheter för att möta framtidens behov.

Välkommen till en arbetsplats där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra. På enheten är vi idag 25 personer och vi sitter i ljusa fina lokaler i stadshuset. Möjlighet till distansarbete finns.

Upphandlings- och Inköpsenheten ingår i Stadsledningskontoret som du kan läsa mer om nedan:
www.vasteras.se/stadsledningskontoret

Arbetsuppgifter

Här får du arbeta med att skapa riktlinjer och ta fram mätbara krav som ska föras in i våra avtal. Du kommer att stötta våra upphandlare i att alltid ha med sig hållbarhetsperspektivet inom miljö- och socialt ansvar gentemot våra leverantörer.

Målet är att på ett effektivt och kvalitativt sätt arbeta med hållbarhetsfrågor inom upphandling av varor, tjänster och entreprenader.
Du kommer att samarbeta med beställare och beslutsfattare både internt och externt.
Vi har en bra grundstruktur och nu letar vi dig som vill fortsätta arbetet med att utveckla och nå våra samhällspolitiska mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning och alternativt eller yrkeserfarenhet inom hållbarhetsområdet. Vi ser gärna att du har arbetat några år med hållbarhetsfrågor och gärna inom en större organisation Du behöver erfarenhet av arbete inom social hållbarhet och kunskaper om lagen om upphandling är en fördel men inget krav.

Vi söker dig som är lyhörd och intresserad av andra människor och som har förmågan att sätta dig in i andras verkligheter då arbetet innebär många kontaktytor. Du är prestigelös och ödmjuk inför uppdraget och vågar tro på att du genom att ställa frågor, att lyssna, diskutera och samarbeta med kollegor kan åstadkomma förändring och att konkretisera övergripande hållbarhetsfrågor till att kunna omsättas och mätas i praktiken.

Vi är en politiskt styrd verksamhet där projekt och processer kan ha långa ledtider och då är det viktigt att du förblir motiverad, uthållig och effektiv.
Du har lätt för att lära nytt och har ett strukturerat arbetssätt där du förstår vikten av att vara noga och visa gott omdöme. Du tar stort eget ansvar för att arbeta effektivt och leverera kvalitet på utsatt tid och förstår vikten av att hantera ett stort upphandlingsvärde.

För att lyckas med att samordna, driva och utveckla stadens gemensamma upphandlingsprocess mot alla stadens olika målgrupper måste du kunna uttrycka dig kärnfullt, lättbegripligt och målgruppsanpassat, både i tal och skrift. Vi söker dig som både är bra på och genuint intresserad av att bena ut och hitta kärnan i en till synes komplex information, samt hur du kan förmedla det vidare till andra på ett begripligt och kärnfullt sätt. Du når dina slutsatser och förslag genom väl underbyggd analys men du är också beredd att släppa fram andras idéer, väga in dem och tänka om.

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansök senast: 2022-11-13

Referensnummer: 2022/00895

Kontaktpersoner:
Ulla Hannegård
Enhetschef 021-397184

Liz Hoffman
Ansvarig rekryterare
021-39 77 02
liz.hoffman@vasteras.se

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb