Rådgivare och utredare inom inköp och upphandling till Region Stockholm

Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Styrning och stöd, Utredningar och beställarstöd

Har du gedigen erfarenhet och kunskap av offentlig upphandling? Vill du bidra till att säkerställa god vård till regionens invånare? Tycker du om att hjälpa andra att fatta beslut, och bistå med din expertis vid bedömning i såväl enkla som svårare frågor? Vi söker en person som är beredd att axla en självständig roll i en komplex organisation med många samarbetsytor.

Om tjänsten

Ditt kärnuppdrag är att säkerställa att Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har enkla, tydliga och tillämpbara processer och rutiner för förvaltningens inköp i enlighet med gällande lagstiftning och regionens inköpspolicy samt att stötta medarbetare och chefer i tillämpningen av dessa.

Inköp av vårdtjänster följer förvaltningens avtalsprocess. Du kommer, med din erfarenhet och kompetens, att bistå i att fortsätta utveckla denna. Du ska också förvalta och vidareutveckla förvaltningens avtalsmallar för vård i samverkan med regionens jurister.

Upphandling enligt LOU sker med stöd av regionens serviceförvaltning. Du förväntas säkerställa att detta stöd används på ett effektivt sätt inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Upphandling enligt LOV hanteras självständigt av hälso- och sjukvårdsförvaltningen utan stöd från serviceförvaltningen.

Förvaltningen köper även andra tjänster, ofta genom avrop av regionens samordnade ramavtal. Din roll blir både att utveckla och säkerställa stöd och processer för dessa avrop. Det kan handla om att ta fram nya rutiner, bistå med råd och stöd eller att genomföra avropet när det behövs. Du kommer även delta, eller säkerställa att annan expertis från förvaltningen deltar, i regionens samordnade upphandlingar.

En viktig del av ditt uppdrag är att ge råd och stöd till så väl chefer som handläggare i bedömning av olika strategiska vägskäl inom inköp. Det kan röra sig om såväl små som stora frågor till kollegor med begränsad erfarenhet inom inköp och upphandling, som att i samråd med kollegor och ledning ta fram riktlinjer och strategiska underlag i komplexa frågeställningar. Du behöver därför uppskatta en stor spännvidd i frågor och uppdrag. I uppdraget ingår också att föra dialog med Regionledningskontorets jurister och externa jurister och göra pragmatiska bedömningar, samt bistå med underlag där så behövs.

Vi ser gärna att du med din kompetens och erfarenhet bistår i att utveckla förvaltningens redskap att förebygga och följa upp oegentligheter och välfärdsbrott.

Vem är du?

Du har akademisk examen inom juridik, statsvetenskap eller ekonomi. Du har mångårig erfarenhet av att ha arbetat med upphandling av tjänster i offentlig verksamhet och är väl förtrogen med så väl Lagen om offentlig upphandling (LOU) som Lagen om valfrihetssystem (LOV). Särskilt meriterande är erfarenhet av upphandling av vård eller omsorg. Du uppskattar att arbeta som tjänsteperson i en politiskt styrd organisation.

Som person är du självgående och strukturerar och planerar det egna arbetet. Du har förmåga att självständigt ansvara, utreda och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Du kan ta initiativ till att utveckla verksamheten inom såväl ditt eget ansvarsområde som att bistå kollegor i utveckling av deras.

Du har lätt för att samarbeta med andra och du trivs med att vara del av en komplex organisation där du aktivt och proaktivt bidrar med din kunskap och erfarenhet. I enhetens uppdrag ingår att utreda såväl stora som små frågor. Du kommer att ansvara för en del av dessa frågeställningar alternativt bistå med din expertis där andra har ansvaret. Detta innebär att du behöver vara bra på att snabbt sätta dig in i nya frågeställningar samt belysa dessa från olika perspektiv. Du har analytisk förmåga och är bra på att se och föreslå lösningar.

Du är en god stilist och har en kommunikativ och pedagogisk förmåga och kan förmedla komplicerade bedömningar i både tal och skrift.

För tjänsten krävs:

  • Akademisk examen inom exempelvis juridik, statsvetenskap, ekonomi eller motsvarande som bedöms lämplig för uppdraget.
  • Kunskap och erfarenhet från upphandlingslagstiftningen genom flerårig erfarenhet av upphandling av tjänster inom offentlig verksamhet.
  • Erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation.
  • Dokumenterad god samarbetsförmåga.
  • Utmärkt förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbetat med upphandling enligt LOU och valfrihetssystem enligt LOV av hälso- och sjukvårdstjänster.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med kollektivavtal. I anställningen ingår ett förmånspaket med bland annat tjänstepension, möjlighet till löneväxling, friskvårdsbidrag, subventionerad sjukvård, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. I dagsläget kombinerar vi distansarbete med att sitta i ljusa och trevliga lokaler på Lindhagen, Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan behöver du bifoga ditt CV och ett personligt brev.

I denna rekrytering arbetar vi med fortlöpande urval, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Matilda Hultgren matilda.c.hultgren@regionstockholm.se

 


Sista ansökningsdag:
2023-09-08

Kontakt:
Matilda Hultgren, matilda.c.hultgren@regionstockholm.se
Facklig företrädare
Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-1231394
Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329

Referensnummer: 2023/5725

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb