Juridik- och affärsenheten, Förvaltningsavdelningen
Har du erfarenhet som ledare från upphandlingsområdet i offentlig verksamhet med starkt fokus på leverans? Är du en teamspelare som gillar att arbeta med människor och vet att du gör skillnad? Som sektionschef på Regeringskansliet har du en central roll i myndigheten med många kontaktytor mitt i politikens centrum.
Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Som chef för upphandlingssektionen företräder du sektionen och leder och fördelar arbetet inom sektionen. Du kommer att leda och driva operativa och strategiska frågor inom sektionens verksamhetsområde samt arbeta med ständiga förbättringar och effektiviseringar av arbetsprocesserna. Rollen som sektionschef omfattar budgetansvar och personalansvar vilket bl.a. innebär att hålla planerings-, uppföljnings- och lönesamtal samt göra utvecklingsplaner för medarbetarna.
Juridik- och affärsenheten är en enhet inom Regeringskansliets förvaltningsavdelning varav upphandlingssektionen är en av två sektioner. Upphandlingssektionen ansvarar för det strategiska inköpsarbetet på Regeringskansliet och genomför samtliga offentliga upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar för myndigheten. Vi köper varor och tjänster för 1 mdkr per år och och använder kategoristyrning som metod för att hantera inköpen på ett proaktivt och effektivt sätt. Det innebär bl.a. att vi arbetar i kategoriteam i nära samverkan med avtalsägare, verksamhetsansvariga och andra intressenter. På upphandlingssektionen arbetar inköpare, strategiska inköpare, jurister och inköpsanalytiker, i dagsläget elva medarbetare.
Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som trivs i en ledande roll och som tidigare har arbetat som chef under flera år där du haft resultat-, budget- och personalansvar. För att vara ett bra stöd till medarbetarna har du tidigare arbetat inom offentlig förvaltning och har erfarenhet av offentlig upphandling, antingen i en utförande eller arbetsledande roll. Du har djup kunskap om regelverket för upphandling enligt LOU och LUFS med fokus på goda affärer inom ramen för regelverket.
Du har juridisk examen, bred erfarenhet av offentliga upphandlingar och inköpsverksamhet samt erfarenhet av strategiskt, gärna kategoribaserat inköpsarbete. Du har god kunskap om den statliga förvaltningens styrning, ledning och organisation och det är meriterande om du har kunskap om Regeringskansliets organisation.
Dina egenskaper
Som person är du utåtriktad, lyhörd för din omgivning och har lätt för att samarbeta med olika nivåer och delar av verksamheten. Du har en god förmåga att förstå vad organisationen vill ha och utmanas av att hitta lösningar inom en ibland komplex verksamhet. Du arbetar självständigt, strukturerat och triggas av tydliga mål. Som chef har du en mycket god förmåga att prioritera både egna och medarbetares arbetsuppgifter samtidigt som du är en bra kommunikatör och har en förmåga att motivera och entusiasmera din verksamhet.
Övrigt
Tillsvidareanställning (med sex månaders inledande provanställning) samt ett tidsbegränsat förordnande som sektionschef. Tillträde enligt överenskommelse.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.
Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta enhetschef Agneta Pålsson på telefon 08-405 30 95 eller personalhandläggare Magnus Karlsson på telefon 08-405 53 66. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00; SACO (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) och ST (Susanna Wiener). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 13:e september 2019.
Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.