Strategisk inköpare till SJ AB

Nu söker vi dig som har flerårig erfarenhet av offentlig upphandling tillsammans med ett brinnande intresse för att bedriva ett effektivt, verksamhetsnära och affärsmässigt upphandlingsarbete!

SJ är en hållbar tågoperatör, där vårt främsta bidrag till en hållbar utveckling är att så många som möjligt väljer att resa med oss. En hållbar resa handlar om mer än bara miljö. Vi är framtidens sätt att resa och vi vill vara bäst på att tillgodose kundernas behov och agerar därför med ett brett samhällsperspektiv. Som hållbar tågoperatör går socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar hand i hand.

Om rollen
Som strategisk inköpare driver du upphandlingar självständigt och i samarbete med dina inköpskollegor samt söker de samarbeten och svar som krävs för att lösa dina uppgifter. Rollen innebär att du stödjer uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandlingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsdokument, genomför anbudsutvärderingar och förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal. Som strategisk inköpare förväntas du även bygga professionella affärsrelationer med leverantörsmarknaden och de interna uppdragsgivarna. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter. I den här rollen har du varierande uppdrag och får driva upphandlingar inom flera olika kategorier.

Om dig
Vi söker dig som har akademisk utbildning eller motsvarande tillsammans med minst några års erfarenhet av offentlig upphandling. Erfarenhet och kunskap inom LUF är starkt meriterande men även du som i huvudsak har arbetat med LOU är intressant för oss. Självklart uttrycker du dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift och du anser att man så långt det är möjligt använder digitala hjälpmedel för att arbeta effektivt. Vi ser gärna att du har ett intresse och/eller erfarenhet från kategoribaserat inköpsarbete.

I den här rekryteringen fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som är lyhörd och tydlig samt har ett strategiskt förhållningssätt. Du är resultatinriktad, handlingskraftig och har förmåga att göra rationella bedömningar i komplexa sammanhang. Din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer är mycket god och du trivs med kontakter på olika nivåer, här spänner kontaktytorna från koncernledningen till verksamhetsansvariga tekniker. Du har ett genuint intresse för att bedriva ett framåtriktat och affärsmässigt inköpsarbete.

Vad kan SJ erbjuda dig?
SJ är ett bolag i ständig förändring och transformation och erbjuder en tjänst med stort eget ansvar och en möjlighet att vara med och stärka vår förmåga inom LUF-upphandling och bygga en effektiv organisation. SJs verksamhet är stor och sträcker sig även utanför Sveriges gränser varpå det finns en spännvidd och en komplexitet i frågorna. SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås och alla våra tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval. Som medarbetare märker du tydlig att vi som arbetsgivare har ett stort fokus på miljö- och hållbarhet.

Övrigt
Tjänsten är geografiskt placerad på SJs moderna huvudkontor på Vasagatan i centrala Stockholm, med möjlighet att arbeta på distans några av veckans dagar.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.


Ansök senast: 21 november 2022

Kontakt:
Malin Magnusson
0767806864
Malin.Magnusson@jeffersonwells.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb