Upphandlare till Östhammar kommun

Arbetsplats

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Upphandlingsenheten i Östhammars kommun är centralt placerad i kommunens organisation i verksamhetsområde Kansli inom Sektor Verksamhetsstöd. Teamet består av fyra medarbetare och tillsammans driver och utvecklar vi upphandlingsverksamheten inom kommunen. Vi ansvarar för att leda och samordna kommunens inköpsverksamhet och vi genomför samtliga annonserade upphandlingar till kommunens olika verksamheter.

Nu erbjuder vi dig möjligheten att få bli del av vårt stöttande och ansvarstagande team med god sammanhållning. Hos oss får du ett utvecklande jobb med många kontaktytor och kontinuerlig utbildning inom området. Du får förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag och tjänstepension. Du får också flexibla arbetstider med mycket goda möjligheter att kombinera närvaro på kommunhuset med att sitta hemma, eller kanske någon annanstans om du så önskar.

Arbetsbeskrivning

I rollen som upphandlare hos oss agerar du projektledare för hela upphandlingsprocessen innefattande framtagande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av anbud och avtalsvård i samarbete med berörd verksamhet. I denna roll kommer du på sikt få möjlighet att styra och ansvara extra för upphandlingar inom något särskilt område, t.ex. IT, och på vägen dit erbjuder vi dig utbildning, stöd och goda förutsättningar att axla en sådan roll. Rätt person kommer vara samordnande för upphandlingsprocessen samt vara den som tillsammans med verksamhetschef har delegation för tecknande av större avtal, m.m.

Ditt uppdrag är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och policys. Du kommer genomföra upphandlingar av tjänster och varor till kommunens olika verksamheter och ha en stöttande funktion mot våra verksamheter i upphandlings- och avropsfrågor. Vi jobbar i nära samarbete med alla våra verksamheter och förutom de många interna kontakterna kommer du även föra dialog med leverantörer och övriga intressenter. Du förväntas också delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta brett inom upphandlingsområdet och som kanske ser en specialisering lite längre fram! Du har en passande akademisk utbildning eller eftergymnasial utbildning såsom YH-utbildning eller motsvarande som vi bedömer likvärdig, kombinerat med ett antal års erfarenhet av att genomföra eller lämna anbud på upphandlingar inom offentlig sektor eller inköpsarbete i privat sektor. Alternativt har du mångårig arbetslivserfarenhet inom området, enligt ovan. Du har också goda kunskaper inom LOU.

Gedigen erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar är meriterande. Utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik eller upphandling/inköp är även det meriterande liksom en förtrogenhet med AMA-systemet och dess bestämmelser. God datavana och kunskap inom Office-paketet är en självklarhet medan kunskaper i något av upphandlingssystemen Kommers, TendSign eller E-avrop är meriterande.

Är du van att själv driva ditt arbete framåt och hålla deadlines? Bra, då kan du vara den vi söker! I jobbet som upphandlare förväntas du ta eget ansvar för att planera och prioritera ditt jobb och hålla god kvalitet i dina upphandlingar även under tidspress. Har du även lätt för att skapa nya kontakter och underhålla goda relationer tror vi att du kommer trivas i ett jobb med så många kontaktytor externt såväl som internt.

Nu är det sommar och semestertider och för oss är det viktigt att alla medarbetare och chefer få en god återhämtning! Därför ligger denna annons ute lite längre, och inkomna ansökningar kommer börja hanteras först efter att ansökningstiden gått ut. Vi önskar dig en trevlig sommar och ser fram emot att höras under andra halvan av augusti!

Östhammars kommun välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Sektor Verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar


Ansök senast:
7 augusti 2022

Tillträde: enligt överenskommelse.

Referensnummer:
KS-2022-468

Kontaktpersoner:
Helen Åsbrink
Chef Sektor Verksamhetsstöd
0173-861 94
Helen.Asbrink@osthammar.se

Facklig representant:
Eva-Lena Grannas
Vision
0173-855 14

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb