Upphandlare till Tranås kommun

Vill du vara med och bidra till vår långsiktiga vision “Att bli Sveriges bästa småkommun inom strategiskt inköp” ?

Är du en driven och trygg person som är tydlig i din kommunikation? Har du engagemang och vilja att skapa goda resultat? Vi söker dig som självständigt kan arbeta med upphandlingsprocessens alla delar och har en naturlig fallenhet för att tillsammans med kollegerna profilera vårt uppdrag. Arbetsglädje och engagemang tar vi på stort allvar!

Som upphandlare får du en spännande nyckelroll i en kommun som växer, där du skall sätta kunden i centrum, ha kvalitet i varje möte och se möjligheterna. Tjänsten innebär att  kontinuerligt se över och utveckla upphandlingsprocesser med fokus på förbättrad kvalitet, ökad produktivitet och kostnadseffektivitet. Upphandlingsavdelningens roll är att vara kommunens specialistfunktion inom upphandling och inköp samt skapa affärsmässiga upphandlingar och se till att kommunen tecknar väl fungerande avtal.

Arbetsuppgifter
Du kommer som upphandlare självständigt samordna och genomföra upphandlingar på ett affärsmässigt sätt enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Du kommer att arbeta i en flexibel organisation där tempot är högt. I din roll kommer du, i dialog med kommunens beställare och chefer, självständigt ansvara för hela upphandlingsprocessen genom att planera, projektleda och genomföra upphandlingar av skiftande komplexitet. Du förväntas kunna axla en projektledande och konsultativ roll i de upphandlingar som du kommer att ansvara för. Du kommer även ha en rådgivande roll mot kommunens medarbetare genom att ge råd och stöd i olika avtal upphandling- och inköpsfrågor, vara med att utveckla upphandlingsarbetet samt förvalta, följa upp avtal och vårda leverantörskontakter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning för att arbeta med kvalificerade upphandlingar. Du har en utbildning inom upphandling, ekonomi, juridik alternativt annan relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig (där du har tillämpat aktuella lagstiftningar). Vi ser gärna att du har erfarenhet av LOU (Lagen om offentlig upphandling) företrädesvis från kommun, stat eller region, och att du snabbt kan sätta dig in i vår verksamhet då du vet vad arbetet innebär. Det är även meriterande om du har erfarenhet av avtalsprocesser/avtalsuppföljning, entreprenadupphandlingar och upphandlingsverktyget Mercell TendSign.

Förutom att tänka analytiskt har du även förmåga att tänka nytt, med ansvarsfullt mod. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur och att du är självgående, initiativtagande, har integritet och en god pedagogisk förmåga samt drivs av att löpande bidra med utveckling och förbättringar. Du driver, planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller tidsramar. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt.

Då arbetet innebär mycket kontakter både externt och internt, är det viktigt att du besitter en hög social kompetens som inger förtroende i möten med samtliga våra intressenter. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer läggas på den personliga lämpligheten.

Lön
I Tranås kommun tillämpar vi individuell lönesättning.

Ansökan
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Tranås kommun använder vi rekryteringsverktyget Talent Recruiter. Vi ber dig därför skicka in din ansökan via Talent Recruiter genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, ansök därför redan idag!

Välkommen med din ansökan!


Ansök senast: 13 november 2022

Fackliga representanter:
Nås via kommunens växel, tfn. 0140-681 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb