Adda söker en bolagsjurist som brinner för att göra samhällsnytta

Vill du vara delaktig i att skapa världens mest innovativa och omtänksamma välfärd? Vill du arbeta i upphandlingsjuridikens framkant? Brinner du för goda affärer, digitalisering eller att stärka Sveriges försörjningsberedskap? Då har vi jobbet för dig!

Tjänsten

Addas sex bolagsjurister har viktiga roller i Addas affärsverksamheter. Vi söker nu en jurist med bred erfarenhet av offentlig upphandling, avtal och EU-rätt som vill fortsätta utvecklas tillsammans med schyssta och vassa kollegor på Adda.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med Adda inköpscentrals upphandlingar av ramavtal, dynamiska inköpssystem och avtalsförvaltning. I inköpscentralens tvärfunktionella kategorigrupper arbetar juristen med strategisk utveckling, vi kvalitetsgranskar upphandlingsdokument, ger råd, utformar avtal, hanterar överprövningar, bistår vid avtalstolkningar och förhandlingar samt hanterar tvister. Beroende på erfarenhet, kompetens eller intresse kommer du att vara juristen i två eller flera team.

Tjänsten omfattar även stöd till Addas interna funktioner och andra affärsverksamheter. Det inbegriper sedvanliga bolagsjuridiska sysslor som rådgivning, rättsutredningar, upphandling, förhandling och avtalsskrivning.

Du blir också medlem i vårt juridiska råd som sköter den juridiska omvärldsbevakningen tillsammans med kollegor från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Inera. Beroende på tidigare erfarenhet och intresse finns också goda möjligheter att utbilda, hålla föredrag, skriva artiklar, remissvar m.m. för att informera om och bidra till att utveckla relevanta rättsområden.

Placeringsort är Stockholm eller Malmö.

Kvalifikationer och egenskaper

  • Juristexamen eller affärsjuridisk examen.
  • Minst fem års erfarenhet av upphandlings- och avtalsrättsligt arbete från eller med upphandlande myndigheter/enheter.
  • Du är analytisk, strukturerad och har en förmåga till helhetssyn samt kan prioritera det som är viktigt för verksamheten.
  • Erfarenhet av och intresse för EU-rätt.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
  • Mycket god samarbetsförmåga.
  • Ett genuint intresse för stöd, service och att förmedla kunskap.
  • Det är meriterande om du arbetat som jurist i kommun eller region, med digitaliseringsfrågor eller om du har erfarenhet av arbete med försörjningsberedskap.

Din profil

För att lyckas i ditt arbete hos oss har du ett stort intresse för den offentliga affären. Du har kundens fokus, förmågan att se det som skapar värde och tycker att det är kul att jobba lösningsinriktat. Vidare är du engagerad, schyst och nyfiken som person, gillar att hjälpa och utveckla kollegor samt lära av andra samtidigt som du är självständig i ditt arbete.

Till ditt sätt är du pedagogisk, prestigelös och kan konsten att balansera mellan noggrannhet och effektivitet. Trivs du på en arbetsplats med högt tempo, öppenhet och spännande utmaningar så passar du bra in hos oss.

Vi ser också att du delar våra värderingar genom att vara nyfiken, schysst, vass och relevant. Som medarbetare hos Adda uppmuntras du till ständig utveckling och hos oss får du arbetskamrater med stort engagemang för vår vision och uppdrag: att bidra till världens mest innovativa och omtänksamma välfärd. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fia Hendar, T.f. Chefsjurist fia.hendar@adda.se. Sista ansökningsdag är 19 april.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar.

När du jobbar på Adda får du ta del av många uppskattade förmåner.
Vi arbetar exempelvis flexibelt och hybrid, vi anordnar olika typer av utbildningar och gör flera aktiva saker för att du ska må bra. Vi jobbar med att ständigt förbättra vår arbetsplats och utveckla våra duktiga medarbetare.


Sista ansökningsdag:
19 april 2024

Kontakt:
Fia Hendar, T.f. Chefsjurist fia.hendar@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb