Avtals- och inköpscontroller till upphandlings- och inköpsenheten

Är du en serviceinriktad controller som drivs av att utveckla och förbättra inköpsprocesser? Då kan du vara vår nya kollega! 

Vilka är vi?
Upphandlings- och inköpsenheten ingår i ekonomi- och styrningsavdelningen som tillhör kommundirektörens kontor. Vi sitter i trevliga lokaler på Slottsgatan 118 med närhet till Norrköpings resecentrum.

Vi är tio engagerade och nyfikna medarbetare som tillsammans ansvarar för kommunens upphandlingar av varor och tjänster. Genom god planering och tydliga arbetssätt säkerställer vi att kontorens verksamheter följer lagen om offentlig upphandling (LOU) och de grundläggande principerna vid upphandling och inköp. 

Norrköping kommuns årliga totala inköpsvolym är drygt tre miljarder kronor. Vi har ca 900 pågående ramavtal och genomför ungefär 100 upphandlingsärenden per år. Vi arbetar strategiskt för att utveckla kommunens upphandlings- och inköpsprocess och ansvarar även för att anropa, avyttra och samordna kommunens ca 350 fordon.  

Kommunens inköpsorganisation består av cirka 1 100 inköpare som leds av huvudinköpssamordnare som ansvarar för inköp inom respektive kontor. För inköp används ett e-handelssystem. Upphandlings- och inköpsenheten ansvarar för att leda och stödja inköpsorganisationen som helhet.

Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt engagerade team i en roll med stora möjligheter att utvecklas.

Dina arbetsuppgifter
Som avtals- och inköpscontroller har du en central roll i kommunens arbete att stärka förmågan att följa upp hela inköpsprocessen från identifierat behov till betald faktura.

Du analyserar inköpsmönster och kommer med förslag på lönsamma förbättringar. Du följer upp avtalsefterlevnad, leverantörstrohet och genomför riktade avtalsuppföljningar.

Tjänsten innebär även strategiskt arbete med att identifiera kommunens upphandlingsbehov och ta fram kommunens årliga upphandlingsplan. Med hjälp av vårt inköpsanalysverktyg deltar du i utvecklingen av nya analysmetoder för att presentera resultat och statistik.

Du utgör en viktig del i att leda och stödja inköpsorganisationen samt håller utbildningar inom inköpsområdet. 

I rollen ingår även att hjälpa till med delar av förvaltningen i e-handelssystemet tillsammans med e-handelsansvarig/inköpscontroller.

Vem är du?
Du har högskoleexamen inom ekonomi eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat som avtals- och inköpscontroller eller motsvarande roll. 

Vi söker dig som motiveras av att utveckla inköpsprocessen och som tar egna initiativ till aktiviteter och förbättringsförslag.

Du trivs med att planera, organisera och driva dina processer framåt på ett självständigt sett. Du är strukturerad men kan även ändra förhållningssätt och arbetssätt när omständigheterna kräver det. 

Som Avtals- och inköpscontroller hos oss  har du ett nära samarbete med såväl interna som externa aktörer. Vi ser därför att du är skicklig påatt skapa goda dialoger och möten där du bidrar till service och kvalitet på bästa möjliga sätt.

Vidare ser vi även att du har en god förmåga till helhetssyn i agerande och beslut. 

Det är fördelaktigt om du har god kunskap om LOU och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat i systemstöd för avtalsuppföljning. 

Vi ser även positivt på om du har goda kunskaper i officepaketet, särskilt avseende excel. 

Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. 

Välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdatum:
14 april 2024

Kontakt:
Frågor om tjänsten: Enhetschef Björn Andrén, bjorn.andren@norrkoping.seFrågor om rekryteringsprocessen: rekryteringsspecialist Therese Silvstam, therese.silvstam@norrkoping.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb