Avtalscontroller inom hållbarhet till Inköps- och upphandlingssektionen

vid Ekonomiavdelningen

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Universitetet är en av landets största myndigheter, med en årlig omsättning på drygt 5 miljarder kr. Här är mer än 33 000 studenter, 1 400 doktorander och 5 700 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. I organisationen finns ca 55 institutioner där universitetets kärnverksamhet, utbildning och forskning bedrivs samt den centrala universitetsförvaltningen med 13 avdelningar, däribland Ekonomiavdelningen.

Har du erfarenhet från avtalscontrolling, planera och koordinera avtalsuppföljning av leverantörsavtal samt ett stort intresse för hållbarhet?

Inköps- och upphandlingssektionen söker nu en avtalscontroller som kommer arbeta med utveckling av det strategiska arbetet inom inköp och upphandling, i nära samarbete med verksamhet och leverantörer. Rollen är inriktad mot hållbarhet och du kommer ingå i utvecklingsarbetet med universitetets Klimatfärdplan. Välkommen att jobba hos oss!

Arbetsuppgifter
I din roll som avtalscontroller kommer du att:

 • planera och koordinera avtalsuppföljning av leverantörsavtal i såväl enskilda avtalsområden som t ex kvalitet och hållbarhet som för hela avtalsområden
 • bidra i utvecklingen avseende leverantörsuppföljning inom hållbarhet och tillgänglighet
 • dokumentera, sammanställa och presentera resultat av uppföljningar
 • arbeta med åtgärdshantering utifrån vad som framkommit vid uppföljning
 • delta tillsammans med avtalsägare och upphandlare vid leverantörsmöten
 • arbeta med inhämtning av statistikuppgifter från leverantörer
 • ha ett nära samarbete vid sektionen med inköpscontroller, inköpssamordnare och upphandlare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

 • flerårig erfarenhet från avtalscontrolling
 • eftergymnasial utbildning som är relevant för anställningen alternativt om du har tillskansat dig motsvarande kunskaper genom yrkeserfarenhet
 • erfarenhet av att planera och koordinera avtalsuppföljning av leverantörsavtal i såväl enskilda avtalsområden, som t ex kvalitet och hållbarhet, som för hela avtalsområden
 • erfarenhet av leverantörsuppföljning inom hållbarhet
 • förmåga att uttrycka dig obehindrat i svenska och engelska i tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet.

Meriterande
Erfarenhet från arbete på myndighet ser vi som meriterande. Erfarenhet från högskolesektorn är särskilt meriterande. Det är önskvärt om du har erfarenhet av leverantörsuppföljning inom tillgänglighet.

Som person ser vi gärna att du är analytisk, självgående, initiativtagande och strukturerad i ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde omgående.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Om oss
Anställningen är placerad på Inköps-och upphandlingssektionen vid den centrala Ekonomiavdelningen. Sektionen består av 18 medarbetare som besitter stor erfarenhet och möjligheten att utvecklas och dela kunskap är stor. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Ett förändringsarbete har sedan ett par år påbörjats inom inköps- och upphandlingsverksamheten för att utveckla gemensamma processer och arbetssätt för universitetet. Utvecklingen omfattar även översyn av inköpsarbetet från behov till avveckling. Du kan läsa mer om sektionens uppdrag här.

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.


Sista ansökningsdag: 2022-10-26

Kontakt:
Katarina Thomasson på katarina.thomasson@jeffersonwells.se, tfn 070-231 28 05

Anna Petersson på anna.petersson@jeffersonwells.se, tfn 072-206 6064

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb