Erfaren upphandlare/jurist till Telge Inköp

Vågar du välja att upphandla en bättre framtid? Har du erfarenhet av offentlig upphandling och vill arbeta på ett bolag med högt till tak, där vi alltid har den goda och hållbara affären i fokus? Då ska du läsa vidare. Just nu söker vi nämligen en erfaren upphandlare. Vågar vi välja varandra?

Så här säger Ann-Christin Lindberg, rekryterande chef om rollen:

Du kommer att arbeta med spännande och utvecklande uppdrag med många nya infallsvinklar. Du kommer även vara med på vår resa mot att bli ett av de modernaste upphandlingsbolagen. Här får du tillgång till väletablerade och kvalitativa verktyg och processer för upphandlingsarbetet. Du har goda förutsättningar att lära dig mera och att vara med och påverka och ständigt förbättra våra processer enligt Lean. Vi tillämpar årsarbetstid så det finns möjlighet till flexibilitet gällande arbetstider och platsen vi arbetar ifrån.

Arbetsuppgifter och ansvar

Tjänsten innebär att du ska arbeta med inköpsuppdrag och genomföra upphandlingar inom upphandlingsområdet ”varor och tjänster” åt samtliga våra kunder. Vi genomför upphandlingar åt Södertälje kommun och Telgebolagen men också åt våra grannkommuner och deras bolag.

Du kommer att vara placerad i vara-tjänstegruppen och tjänsten kommer att utvecklas till att innefatta både kategori- och kundansvar.

Vara-tjänstegruppen består idag av fem inköpare samt en gruppchef. Vi hanterar de flesta verksamhetsrelaterade ramavtalsupphandlingar för våra kunder inom all förbrukning, utbildning, konsulter samt finansiella/redovisningstjänster tjänster med mera. Vi driver ofta stora upphandlingsprojekt där alla eller flera av våra kunder deltar. 

I rollen ingår också att på sikt ta över efter vår nuvarande sakkunnige (som är på väg att gå i pension) vad gäller upphandlingslagstiftningen: förändringar, bevakning och utbildning, bevaka rättspraxis, bistå kollegorna vid överprövningar med rådgivning, kvalitetssäkring och i vissa fall även formulera yttranden till domstolen.

Inom bolaget förväntas vi hjälpa varandra med upphandlingar inom andra områden än de man själv ansvarar för. Vi arbetar med kategoristyrning som leveransmodell. Detta innebär bland annat att vi arbetar med operativa/taktiska och strategiska upphandlingar.

Som inköpare på Telge inköp kommer du även att stödja, vara rådgivare och hålla i utbildningar för våra kunder.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Då vi tillämpar årsarbetstid finns möjlighet att planera sin arbetstid på plats på vårt kontor och på distans.

Vi är Telge Inköp

På Telge Inköp jobbar idag drygt 35 engagerade kollegor, alltid med affären och nytta för kunden i fokus. Vi har en inköpsvolym på cirka fyra miljarder kronor och många intressanta kunder inom samhällets alla branscher. Om du vill driva affärer och växa med oss, vår region och våra kunder är du varmt välkommen med din ansökan.

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha relevant högskoleutbildning och lång arbetslivserfarenhet av offentlig verksamhet, inköp och upphandling. Du behöver också ha god kännedom om upphandlingslagstiftningen. 

Nu söker vi dig som är en driven lagspelare och utvecklingsledare som är bra på att se möjligheter och som triggas av att möta nya utmaningar. För att trivas i rollen behöver du vara utåtriktad, tycka om att arbeta strukturerat och resultatinriktat, både självständigt och i team. Du kommer också att projektleda större upphandlingsprojekt med given deadline.

Vi lägger stor vikt vid att du är affärsmässig, har en mycket god förmåga att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Som person är du kommunikativ, tydlig och har ett prestigelöst förhållningssätt. Vidare har du förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Självklart känner du igen dig i Telges kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig då dessa genomsyrar hela vår verksamhet.

Plus i kanten

Ingen är perfekt, men om du har erfarenhet av en eller flera av följande är det ett plus:
Utbildning inom juridik samt erfarenhet av upphandling av varor och tjänster är meriterande.

Mångfald, inkludering och trygghet

Vi på Telge arbetar aktivt för mångfald och inkludering och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser. En trygg och säker arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Arbetspsykologiska tester ingår i våra rekryteringsprocesser till chefs- och specialisttjänster och vi genomför återkommande, slumpmässiga drogtester bland alla våra medarbetare.

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Ansök därför så snart som möjligt och allra senast 7 april 2024.

Ta kontakt

Vill du veta mer om tjänsten eller har frågor om rekryteringsprocessen? Då är det rekryterande chef Ann-Christin Lindberg du ska kontakta, på 08-550 223 79. Fackliga kontaktpersoner är Robert Holm för Vision och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.


Sista ansökningsdag:
2024-04-07

Kontakt:
Rekryterande chef Ann-Christin Lindberg, tel: 08-550 223 79

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb