Erfaren upphandlare/upphandlingsledare

Kungälvs kommun, stab

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Kungälvs kommun består av en förvaltning uppdelad i tre sektorer; Bildning och lärande, Trygghet och Stöd och Samhälle och Utveckling. Utöver sektorerna finns en stab bestående av HR-enheten, Ekonomi- och kvalitetsenheten och Kommunkansliet.

Kommunkansliet ansvarar för centrala stödprocesser inom bland annat inköp, upphandling och avtalsuppföljning. Enheten har totalt 30 medarbetare. Inom den del av enheten som arbetar med upphandling finns befattningarna upphandlingsledare, upphandlare och upphandlingsadministratör samt avtalscontroller.

Nu söker Kungälvs kommun dig som vill arbeta som upphandlingsledare.

Arbetsuppgifter

Som upphandlingsledare är du med och leder kommunens upphandlingsarbete. Du utvecklar upphandlingsprocessen och säkerställer att nya arbetssätt och metoder implementeras.

I arbetet ingår att du samarbetar med kommunens olika verksamhetsområden och genomför upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader. Du genomför även säkerhetsskyddade upphandlingar (SUA).

Du ansvarar för utbildningar för chefer och beställare inom upphandlingsområdet  Du är kommunens representant i olika nätverk inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig eftergymnasial utbildning inom ekonomi, juridik, teknik, upphandling eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete enligt LOU. Du har god förmåga att förstå, tolka samt utforma upphandlingsdokument och avtal. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av entreprenadupphandlingar.

Som person är du prestigelös och har lätt för att samarbeta med skilda kompetenser i en stor och komplex organisation. Du har ingående förståelse för verksamheternas behov och förutsättningar.

För att lyckas i detta uppdrag behöver du vara mål- och resultatorienterad samt självgående.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Ort: Kungälv

Referensnummer: 2022/570

Kontakt:
Mats Mikulic, 0303-239673
Facklig företrädare
Ulf Liljeros, Vision, 0303-239392

Sista ansökningsdag: 2022-10-30

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb