Fortifikationsverket söker e-handelsspecialister till Eskilstuna

Har du erfarenhet av inköps- och uppföljningsarbete? Är leverantörsregister och avtalsvård något du har erfarenhet av och gillar att utveckla? Vi söker dig med relevant utbildning som vill fördjupa dig i e-handelsflöden och inköpssystemet tillsammans med oss, välkommen med din ansökan!

Vi är en av Sveriges största fastighetsägare och experter inom fortifikation, det vill säga skydds- och anläggningsteknik. Vi äger, utvecklar och förvaltar försvarsfastigheter. Hos oss bidrar du till något av det viktigaste vi har – ett tryggt och fritt Sverige.

Din vardag som e-handelsspecialist i en myndighet som utvecklas och växer

Enheten för marknad och inköp består av cirka 25 medarbetare och vi befinner oss i ett intressant expansionsskede med stora ambitioner inom inköps- och upphandlingsutveckling. Vår enhet ansvarar för all upphandling och inköpssamordning inom myndigheten och är uppdelade i tre grupper.

Till e-handelsgruppen som idag har tre medarbetare söker vi nu två personer. Inom vår grupp arbetar vi med utveckling av inköpssystemet. I vårt uppdrag ingår också att ge stöd, genomföra utbildningar, ansluta leverantörer för e-handel och e-faktura samt hantera avtalsdatabas och leverantörsregister. Vi arbetar som ett team med hela vårt uppdrag och har olika huvudinriktningar inom gruppen.

De två vakanta tjänsterna innebär många spännande arbetsuppgifter:

  • Att utveckla arbetsmetoder och säkerställa kvalitet i myndighetens leverantörsregister.
  • Genomföra uppföljning av inköp och utveckling av avtalshanteringen. Stort fokus ligger här på avtalsvård, spendanalyser och statistikframtagning.
  • Att säkerställa kvalitet och innehåll i avtalsdatabasen samt utveckla och ansvara för rutiner och processer kopplade till den.
  • Även andra förekommande arbetsuppgifter som exempelvis arbete med e-handelsflöden, produktkataloger, behörigheter, support och utbildning i inköpssystemet samt utvecklingsarbeten som exempelvis effektivisering av olika flöden samt implementera nya funktioner.

I din roll kommer du ha många olika kontaktytor både internt och externt. Tillsammans med upphandlare och inköpare på enheten kommer du arbeta med att göra avtal, leverantörer och beställningssätt tillgängliga i myndighetens inköpssystem samt arbeta nära ekonomienheten för att säkerställa effektiva fakturaflöden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning på högskole- eller yrkeshögskolenivå, gärna med inriktning mot inköp/upphandling, ekonomi, systemvetenskap eller IT eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi vill att du har minst några års relevant erfarenhet av inköp eller administrativt arbete med e-handel och inköpssystem.

Du har även mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och hög administrativ förmåga samt god vana att använda administrativa IT-system. Körkort, klass B är ett krav då resor som går att planera ingår i tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av leverantörsregister, analys av inköpsdata eller avtalsvård. Det är också meriterande om du har kompetens i offentlig upphandling/LOU som du fått antingen via studier eller arbete. Andra meriterande kompetenser är spendanalys, statistik, e-handelsstandarden enligt SFTI och Peppol.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss och vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet där en viktig del är att du är säkerhetsmedveten. Vi söker dig som är noggrann, kan arbeta strukturerat och självständigt samt levererar i enlighet med uppsatta mål. Du är också van att samarbeta och skapa goda relationer. Vi letar efter dig som är kreativ, lösningsorienterad och gillar att skapa eller förfina arbetssätt och processer. Du är också lugn och trygg i dig själv. Att du är engagerad, brinner för e-handel och inköp är självklart också egenskaper vi värdesätter.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 1100 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Våra lokaler är centralt belägna med bara några minuter från Resecentrum i Eskilstuna. Vi erbjuder möjligheten att kunna arbeta hemifrån med vissa delar av arbetet. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter; har du skyddade personuppgifter kontaktar du den rekryteringsspecialist som finns namngiven så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Som tillsvidareanställd kommer du att krigsplaceras.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 18 augusti 2024. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Frågor kring tjänsten?

Välkommen att kontakta rekryterande chef Ingela Karlsson, 010-444923 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 444 4592. Det går även bra att kontakta våra fackliga representanter: Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO, de nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.


Sista ansökningsdag:
18 augusti 2024

Kontakt:
Rekryterande chef Ingela Karlsson, 010-444923 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 444 4592.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb