Inköpare till Käppalaförbundet

Nu söker vi dig som är redo för en ny spännande roll som inköpare på Käppalaförbundets nya inköpsenhet. Har du några års erfarenhet som inköpare inom offentlig sektor? Vill du vara med och bygga upp vår nya inköpsenhet? Du kommer utöver att genomföra upphandlingar ges stor möjlighet att bidra och arbeta med verksamhetsutveckling. Vi erbjuder både intressanta arbetsuppgifter och en arbetsplats med familjär stämning och kunniga medarbetare.

Vi har nyligen rekryterat en enhetschef och en avtals- och systemförvaltare till vår nya inköpsenhet och söker nu inköpare till enheten. Målet är att bygga upp en ändamålsenlig och modern inköpsverksamhet så du har stor möjlighet till att både bidra och att själv få utvecklas i rollen som inköpare. 

Vi tillämpar lagen om offentlig upphandling (LOU).

Arbetsuppgifter. Du kommer med stöd av verksamheten att genomföra främst annonserade upphandlingar och arbeta med olika aktiviteter inom inköpsprocessen, från behov till realisering av avtal. Inköpsenheten ansvarar för annonserade upphandlingar men kan även bistå verksamheten i samband med vissa andra inköp. Som inköpare får du möjlighet att vara med i det spännande arbetet med att bygga upp vår nya inköpsenhet.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Genomföra upphandlingar för att tillgodose verksamhetens behov. Exempelvis upphandling av tekniska konsulter, markarbeten snöröjning, järnsulfat, kemikalier, kommunikationstjänster, arbetskläder, svets, smide, service och underhåll men även köp från DIS (tekniska konsulter).
  • Delta i arbete med malldokument, standardavtal och andra inköpsverktyg.
  • Bistå registrator vid bedömning avseende sekretess vid begäran om utlämnande av allmän handling.
  • Bistå jurist vid överprövning.
  • Iordningställa beslutsunderlag och nya avtal.
  • Bidra till enhetens utvecklingsarbete.
  • Bidra till interna utbildningsinsatser.

Vem är du
För att lyckas i rollen som inköpare på vår nya inköpsenhet är det en fördel om du ser förändringsarbete som en intressant utmaning.

Du har relevant högskole-/universitetsutbildning inom juridik, teknik eller ekonomi, alternativt examen från YH-utbildning inom upphandling. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Vi ser att du minst har tre års dokumenterad erfarenhet av att självständigt ha genomfört offentliga upphandlingar samt har goda kunskaper inom LOU och avtal.

Du är även van att arbeta med upphandlingssystem

Meriterande:

  • Att ha arbetat med upphandlingar inom byggsegmentet, service och underhåll och har erfarenhet av byggbranschens standardavtal till exempel Aff, AB04, ABT06 och ABK09.

Som person tror vi att du är strukturerad, handlingskraftig samt lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid ditt engagemang och driv. Då det är en ny enhet är det viktigt att du är en prestigelös person som tycker om att hjälpa till och samarbeta med andra och du har förmåga att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Du är detaljfokuserad men har även förmåga att lyfta blicken och se till helheten. Då det ingår en del administration och framtagande av avtal i rollen är det viktigt att du behärskar svenska språket mycket väl , både i tal och skrift.

Att arbeta på Käppalaförbundet
Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför hybridarbete, flextid, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Sivert, chef för inköpsenheten, på mejl anna.sivert@kappala.se.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 8 maj 2024.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Varmt välkommen med din ansökan!
Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet
Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 95 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Käppala på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.


Sista ansökningsdag:
8 maj 2024

Kontakt:
Anna Sivert, chef för inköpsenheten, på mejl anna.sivert@kappala.se.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb